BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de YPG'li teröristler Türk askerlere ateş açtı!

SURİYE Cerablus'ta yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu'yla ilgili son dakika bir haber geldi.

Abone ol

Suriye'de terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin Türkiye sınırına dün ateş açtığı bildirildi. Türk askeri yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, Türk askerleri sözde Afrin kantonundan YPG'nin açtığı ateşe karşılık verdi.

Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün gece sözde "Afrin Kantonu"nun karşısındaki Erol Çavuş Hudut Karakolu'na kimliği belirsiz kişilerce sınır ötesinden makineli tüfeklerle taciz ateşi açıldı.

Ateşe meşru müdafaa kapsamında anında makineli tüfeklerle karşılık verildi ve belli bir süre sonra ateş kesildi. Askeri kaynaklarca, bölgeye "topçu veya havan ateşi açıldığı" yönündeki haberlerin gerçek dışı ve maksatlı olduğu belirtildi.

TSK: ÖSO 2 KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Önceki gün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  tarafından yapılan açıklamada, Suriye'deki Vukurf bölgesinde DAEŞ teröristleri tarafından 2 tanka saldırı düzenlendiği belirtilmişti. Hain saldırıda 2 askerin şehit olduğu, 5 askerin ise yaralandı.

TSK, yine önceki gün ÖSO tarafından Vukuf ve Sadvi köylerinin ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, bugün 44 hedefin obüslerle 153 atım yapılarak vurulduğu belirtildi.

SURİYE CERABLUS'TA SON DURUM

Suriye'de Halep ilinin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle ilerleyen Özgür Suriye Ordusu, yaklaşık 680 kilometrekarelik alanı kurtardı. Derinleşen harekat, terör örgütleri DAEŞ ile PYD/PKK'yı köşeye sıkıştırıyor.

TSK, Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon hava kuvvetlerince Halep'in kuzeyinde terör tehditlerine karşı 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı, 16. gününe girdi.

FİZİKİ BAĞLANTI SAĞLANDI

TSK'nın desteğiyle Suriye'nin Türkiye sınırında DAEŞ'in kontrol ettiği Azez-Cerablus hattını teröristlerden arındırmaya devam eden ÖSO, iki bölge arasındaki fiziki bağlantıyı geçtiğimiz günlerde sağlamıştı.

Böylelikle, terör örgütü DAEŞ'in Türkiye sınırı ile herhangi bir teması kalmamıştı.

680 KİLOMETRE KURTARILDI

İkinci haftası bugün tamamlanacak harekatta TSK desteğiyle ÖSO'nun terör örgütleri DAEŞ ve PYD-PKK'dan kurtardığı alan yaklaşık 680 kilometrekareye ulaştı.

Dün Azez-Cerablus bölgesinde 7 köy daha ele geçiren ÖSO, Cerablus-Sacu Çayı hattında ulaştığı 24 kilometrelik derinliğin yanısıra, farklı bir yönden de güneye açılıyor. ÖSO, Azez-Cerablus hattını birleştirdiği Kadıköy noktasından güneye doğru 14 kilometre ilerledi.

PYD HATTINA SET ÇEKİLİYOR

Harekat, bu aşamadan itibaren, DAEŞ'i gerilettikçe PYD'nin Azez-Cerablus hattına çıkışının önünde büyük bir set çekmiş olacak.

PYD/PKK'nın Münbiç'ten batıya çıkışı ya da Hatay'ın karşısındaki Afrin ilçesinden Münbiç'e doğru ilerlemesi bölgedeki ÖSO engeline takılacak.

Halep'in kuzeybatısında Türkiye sınırındaki Afrin'de iç savaşın başından bu yana varlık gösteren PYD/PKK, buradan Azez-Cerablus hattına çıkıp Fırat Nehri'nden gelen güçleriyle birleşmek için muhaliflere saldırmıştı. Örgüt, geçen şubat ayında Tel Rıfat ilçesi ve Şeyh İsa beldesini alarak, Azez-Cerablus hattına Afrin yönünden de temas sağlamıştı.

DAEŞ merkez üssü olan Rakka ilini savunabilmek amacıyla, buranın kuzeyindeki Bab ilçesi ve kuzey kesimlerinde militan, silah ve mühimmat yığınağı yapıyor. Güvenlik kaynakları, terör örgütünün, direniş hattı olarak Bab'ın Soran ve Ahtarin beldelerini belirlediği tespitini paylaştı.