BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,56
HABER /  DÜNYA

Suriye'de yeni cephe! YPG-Esad savaşı başladı!

Rojava’nın Heseke kentinde YPG savaşçılarıyla Suriye rejim güçleri arasındaki çatışmalarda Kürt mahallelerinin rejim güçleri tarafından havan toplarıyla vurulduğu bildirildi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Suriye'de IŞİD ile şiddetli bir savaş içinde olan YPG bu kez BAAS rejimi ile karşı karşıya geldi. YPG'ye yakın ANHA'nın haberine göre Haseke'de rejim güçleri ile Kürtler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Suriye rejimine bağlı güçlerin Heseke’nin Salihiyê, Til Hecer, Mesakên ve Muftî mahallelerini havan toplarıyla bombaladığı belirtildi. İlk belirlemelere göre, top atışları sonucunda bazı siviller yaralandı.
 
Öte yandan, Telaya ve Mesakin mahallelerine girmeye çalışan rejim güçlerine (Muqenne’in) YPG’nin karşılık vermesi üzerine başlayan çatışmalar bu sabah saatlerinden itibaren tekrar yoğunlaştı.
 
Dünkü YPG eylemlerinde ele geçirilen Sebax kontrol noktasının ise, rejim güçleri tarafından havan toplarıyla bombalandığı öğrenildi.

BAAS PARTİSİ MERKEZİ YPG KONTROLÜNDE!

Alınan bilgilere göre, YPG güçleri kent merkezinde Baas Partisi Merkezi’ni ele geçirdi.
 
Heseke’nin birçok alanında rejim unsurlarıyla YPG güçleri arasında çatışmaların aralıksız devam ettiği aktarıldı.

YPG Basın Merkezi, Hasekê’de dün başlayan çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, YPG / YPJ savaşçıları ve Asayiş güçleri ile Baas güçleri arasında başlayan çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Çatışmaların özellikle kentin doğusunda bulunan Talaya kampı, Xişman ve kent merkezindeki Hayr Eskerî’de bulunan hastane bölgesinde yoğunlaştığını duyurdu.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi Hasekê’de rejim güçleri ile yaşanan çatışmaların devam ettiğini duyurdu. YPG Basın Merkezi’nin açıklaması şöyle:

“YPG/YPJ savaşçılarımız ve Asayiş güçleri ile faşist BAAS güçleri arasında Hasekê'de dün başlayan çatışmalar yoğun bir biçimde devam ediyor. Çatışmalar özellikle kentin doğusunda bulunan Talaya kampı, Xişman ve kent merkezindeki Hayr Eskerî de bulunan Hastane bölgesinde yoğunlaşmaktadır. Rejim güçleri, tank ve ağır silahlarla Kürt mahallelerini bombalamaya devam etmektedir.

Dünkü çatışmalardan bu yana 2 YPG savaşçımız ve 6 Asayiş üyesi arkadaşımız şehit düşmüştür. Onlarca rejim askeri öldürülmüştür. Asayiş güçleri ve YPG/YPJ savaşçılarımızın sergilediği kahramanca direnişle rejim güçlerinin tüm saldırıları geri püskürtülmüştür. Çatışmalar yoğun bir biçimde devam etmektedir.”