BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.428,90
HABER /  DÜNYA

Suriye'de şiddetli çatışmalar sürüyor!

Suriye'deki çatışmalar tüm hızıyla devam ederken, siviller ölmeye devam ediyor.

Abone ol
Suriye'de Esad'a bağlı ordu birlikleri ile muhalif güçler arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor.

Halep'in büyük bir bölümün eline geçiren muhalif güçler, Selahattin bölgesine doğru ilerlemeyi sürdürüyor. Hava saldırılarına karşı yetersiz kalan muhalif güçler, sokak çatışmalarında ise Esad'ın askerlerini geri püskürtüyor. Esad'a bağlı askerler geri çekilirlerken, bölgeye İran'dan geldiği belirtilen keskin nişancılar yerleştiriliyor. Keskin nişancıların gölgesinde sokak çatışmaları devam ederken Esad geri çekildiği bölgelere ise hava saldırısı düzenliyor.
 
Bölgede çatışan Muhalif birliği komutanı Ebu Nasur, ilerlemelerini tank ve toplarla durdurulamayacağını belirterek Esad düşene kadar savaşacaklarını söyledi. Nasur, Esad'ın hava saldırılarına cevap verecek silahlarının bulunmamasına rağmen canları pahasına mücadeleyi elden bırakmayacaklarını söyledi.
 
Keskin nişancılar endişesiyle yaralılarına ve şehitlerine ulaşamadıklarını da kaydeden Komutan Nasur, "Esad askerleri çekilirlerken gerilerinde keskin nişancılar bırakıyorlar.Bu keskin nişancılar nedeniyle şehitlerimize ulaşamıyoruz.Yaralılarımızı taşıyamıyoruz" dedi.
 
Esad'ın hava ve tank saldırılarıyla vurulan Selahattin bölgesinde camiler, okullar harabeye dönerken, burada yaşayan yaklaşık bir milyon vatandaşın ise büyük bölümünün evlerini boşalttıkları görüldü.Çöp ve yıkık binalarla harabeye dönen Selahattin'de çürümüş ceset kokuluları yükseliyor.