BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.420,47
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 55'e yükseldi

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, operasyonlarda ölenlerin sayısının 55'e yükseldiğini duyurdu...

Abone ol

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 55'e yükseldiğini duyurdu.

Londra merkezli örgüt, birkaç günden bu yana Şam'ın banliyölerinde ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda çoğunluğu Duma semtinde olmak üzere 33 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu.

Humus'ta 11, İdlib'te 4, Dera ve Lazkiye'de ikişer, Hama, Deyr Ez Zor ve Halep'te birer kişinin güvenlik güçlerince açılan ateşte yaşamını yitirdiğini belirten örgüt, Humus ve Rastan'da operasyonların yoğun şekilde devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Şam'ın Duma beldesinde Perşembe gününden bu yana hava destekli düzenlenen operasyonlarda onlarca kişinin öldüğünü ve 250'den fazla kişinin yaralandığını söyleyen beldedeki yerel aktivistlerden Ebu Adnan, birkaç günden beri Duma'da bir katliamın yaşandığını ve halkın operasyonlar nedeniyle beldeyi terk etmeye başladığını ifade etti.

Geceleri yoğun silah seslerinden dolayı uyumadıklarını belirten Ebu Adnan, güvenlik güçlerinin zırhlı araç ve tanklarla belde içerisinde rastgele ateş açması sonucu onlarca iş yeri ve evin büyük hasar gördüğünü dile getirdi.

Duma'nın artık Humus'tan farklı olmadığını ve ordunun halkı sindirmek için patlamalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Ebu Adnan, yaralıların acil tıbbi malzemeye ihtiyaçlarının olduğunu ve bu malzemelerin yetişmemesi durumunda ölü sayısının yükselmesinden korkulduğuna işaret etti.

Şam'ın Kafr Susa, Sebka ve Mezze semtleri üzerinde helikopterlerin keşif uçuşları yaptıklarını kaydeden Ebu Adnan, kentin Haresta beldesinde düzenlenen operasyonlarda birçok evin tank ateşinde hasar gördüğünü anlattı.

Hama'nın Kusur bölgesinde meydana gelen şiddetli patlamaların ardından güvenlik güçlerinin çevreye rastgele ateş açtığı, Kufr Zeyta beldesinde halkın operasyonlar sebebiyle kenti terk etmeye başladığı ve askerlerin kontrol noktalarında halkı engellediği belirtiliyor.

Humus'ta düzenlenen operasyonlarda durumun çok kötü olduğunu ve kentin her gün ağır silahlarla saldırıya maruz kaldığını vurgulayan Ebu Adnan, "Humus'un birçok semti harabeye dönmüş durumda, iletişim kesik olduğundan dolayı arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz. Operasyonlar nedeniyle halk kentten güvenli bölgelere kaçmak zorunda kalıyor" diye konuştu