BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.437,95
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 15'e yükseldi

Suriye'deki operasyonlarda ölü sayısı 15'e yükseldi

Abone ol

Yönetim karşıtı protesto gösterilerinin yaklaşık 9 aydır devam ettiği Suriye'de, bugün birçok kentte düzenlenen operasyonlarda ölü sayısı 15'e yükselirken Dera'daki silahlı saldırıda ise 7 askerin öldüğü bildirildi.

Suriyeli yerel aktivistler, çoğunluğu Humus ve İdlib kentinde olmak üzere ülke genelinde düzenlenen operasyonlarında toplam 15 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

Ülkenin güneyindeki Dera kentinde ordudan ayrılan askerlerin saldırısında orduya bağlı 7 askeri öldürdüğünü belirten aktivistler, bazı kentlerde hala operasyonların devam ettiğini kaydetti.

İdlib kentinden El Cezire televizyonuna telefonla bağlanan Cihad Şarkabiy, kentte silahlı grupların bulunmadığını, ordudan ayrılan askerin olduğunu ve bu askerlerin halkı koruduğunu, kentin durumunun maddi manevi olarak çok kötü olduğunu söyledi.

Kentte yakacak mazot ve bazı temel gıda maddelerinin sıkıntısının yaşandığını anlatan Şarkabiy, ''Olaylar nedeniyle yönetim, İdlib kentine bazı yaptırımlar uyguluyor'' dedi.

Mart ayından bu yana Suriye'deki olaylarda 3 bin 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.