BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.427,10
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kanlı çatışma: 87 ölü!

İç karışıklı ve savaşın bir türlü son bulmadığı Suriye'den ölüm haberleri gelmeye devam ediyor...

Abone ol

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda güvenlik güçlerince açılan ateşte çoğu İdlib'de olmak üzere ölü sayısının 87'ye yükseldiğini duyurdu.

Londra merkezli örgüt, ülkenin kuzeyinde yer alan ve birkaç günden bu yana yoğun operasyonların düzenlendiği İdlib kenti ve çevresindeki köylerde 34 kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin yaralandığını belirterek, bölgede güvenlik güçlerini katliamlar gerçekleştiğini kaydetti.

Birçok kentte operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve bazı kentlerde insanlık dramlarının yaşandığını kaydeden örgüt, başkent Şam'ın banliyölerinde 15, Humus'ta 14, Deyr Ez Zor kentinde 12, Hama'da 5, Halep'te 4, Lazkiye'de 2 ve Dera kentinde bir olmak üzere ülke genelinde toplam ölü sayısının 87'ye yükseldiğini belirtti.

Lazkiye'de meydana gelen 3 büyük patlamanın ardından bölgede yoğun silah seslerinin yükseldiğini Suriye Genel Devrim Konseyi medya sorumlusu Ebu Hişam, güvenlik güçlerinin Halep ve çevresindeki beldelere düzenlediği operasyonlarda çok sayıda ölü ve yaralıların olduğunu, halkın operasyonların gerçekleştiği bölgelerden kaçmaya çalıştığını vurguladı.

Halep'in Salahadin bölgesinde çıkan yönetim karşıtı gösterilerde, güvenlik güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açtığını anlatan Ebu Hişam, Rastan kentine uzaktan açılan top ateşinde ölü ve yaralıların olduğunu, onlarca evin büyük hasar gördüğünü söyledi.

Deyr Ez Zor kentinin Vaddi Caddesi'nde bir araca yerleştirilen bombanın patlamasında ölü ve yaralıların olduğunu ifade eden Ebu Hişam, Şam'ın Katife ve Berze bölgelerinde büyük bir yangının meydana geldiğini, güvenlik güçlerinin bölgelerin tüm giriş ve çıkışlarını kapattığını bildirdi.

Humus'un Telbise beldesine havan topu mermileri ve roketlerle yapılan saldırılar nedeniyle aralarında ibadet yerlerinin de bulunduğu çok sayıda binanın yıkıldığını, bazılarının ise kullanılmaz halle geldiğini dile getiren Ebu Hişam, Lazkiye'nin Haffe, Humus'un Halidiye ve Kuseyr, İdlib'in Cebel El Zaviye, Dera'ın İnhil ve Şam'ın Duma bölgelerine ordunun ağır silahlarla saldırdığını ve operasyonların gece de devam ettiğini söyledi.

Ebu Hişam, operasyonların devam etmesinden ve yeni katliamların gerçekleşmesinden endişe ettiğini belirtti.