BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de IŞİD'e karşı silahlı örgüt kurdular!

Suriye'de Rojava bölgesinde faaliyet gösteren YPG ile Esad yönetimine karşı mücadele veren Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ortak silahlı mücadele kararından sonra Süryaniler de IŞİD'e karşı silahlandı.

Abone ol

Haseki kentinde Süryanilerden oluşan Sutoro silahlı gücüne bir ayda 100 Süryani genci katıldı.

Irak'ın yanı sıra Suriye'de de ilerleyişini sürdüren ve muhalif örgütler üzerinde terör estiren IŞİD'e karşı azınlıklar da silahlanmaya başladı. Irak'ta IŞİD'in katliamlarına maruz kalan Süryaniler, Suriye'de aynı durumu yaşamamak için silahlandı. ANF'nin haberine göre, Suriye'nin Haseki kentinde kendi kimlikleriyle kurumlarını oluşturan Süryaniler, güvenlik gücü de kurdu. Kentte yaşayan Süryani halkının talebi üzerine kurulan, "Sutoro" güvenlik gücü, Süryanilerin yanı sıra kentteki tüm etnik ve inanç kesimlerinin güvenliğini sağlıyor.

SÜRYANİ HALKININ TALEBİ 

Sutoro güvenlik gücü yönetiminden Sefer Enter, Sutoro, "Süryani halkının bu yönlü talebi oldu. Hem Süryani toplumunun yaşadığı mahalleleri korumak hem de Süryani halkının beşiği olarak gördüğümüz Hesekê kentinin güvenliğini sağlamayı öncelikli görev bildik" dedi. Sutoro güçlerinin, Rojava'da Kürtler tarafından oluşturulan Asayişi Genel Komutanlığı ve Süryani Askeri Meclisi tarafından koordine ediliyor. Kentteki Süryani toplumunun sorunlarını ise Sutoro güçleri çözüyor.

Enter’in verdiği bilgiye göre, bir ay içinde 100 Süryani genci Sutora’ya katıldı. Enter, ilgiyi, "Süryani gençler, Süryani halkına yönelik saldırı tehditlerine karşı koymak ve varlıklarını korumak istediklerinden büyük bir coşku ve moralle Sutoro güçlerine katılım sağlıyorlar" sözleriyle açıkladı. Enter, Süryani dilinde hem savunma hem de polis anlamına gelen Sutora askeri birliğine kadınların da alınacağını ve yakın zamanda bu birilğin faaliyete geçeceğini söyledi. (Namık Durukan - Ankara)