BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.428,24
HABER /  DÜNYA

Suriye'de İranlı tuğgeneral öldürüldü

Suriye'nin Halep kentinde, muhaliflere karşı Esad güçlerinin safında savaşan bir İranlı tuğgeneral öldürüldü.

Abone ol

Merkezi İran'da bulunan Mersaad sitesinin haberine göre, İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Kerbela Karargahı Komutanı Tuğgeneral Cebbar Dirisavi (45), İslami Cephe ile Esad güçleri arasında Halep'te yaşanan çatışmalarda öldürüldü.

Yaşamını yitiren Tuğgeneral Dirisavi İran'ın Ahvaz kentinde toprağa verildi. Arap basını da Tuğgeneral Dirisavi'nin Halep'te yaşanan çatışmada hayatını kaybettiği yönündeki haberlere yer verdi.

CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Konuyla ilgili basında ayrıntıya yer verilmezken, İranlı Generalin Suriye'de Hazreti Zeynep Türbesi'ni korumakta olduğu aktarıldı. İranlı komutanın cenazesi Suriye'den başkent Tahran'a getirilip ardından doğum yeri olan ülkenin güneybatısındaki Ahvaz kentine götürüldü.

Tuğgeneral Dirisavi'nin cenaze töreninde, halkın yanı sıra bazı üst düzey Devrim Muhafızı komutanları da hazır bulundu. Tahran yönetimi, Suriye'de asker bulundurduğunu ret ederken Suriye ordusuna danışmanlık ve eğitim desteği verdiğini kabul ediyor.

'İRAN AFGAN GENÇLERİ SURİYE'YE GÖNDERİYOR'

Bu arada İslami Cephe'nin saha komutanlarından İsmail Ahmed de daha önce Esad güçleri safında savaşan çok sayıda Afgan, İranlı ve Lübnanlı militan öldürdüklerini ileri sürerek, "İran, ülkelerine çalışmaya gelen Afgan gençleri para karşılığında Esad rejimine destek vermek amacıyla Suriye'ye savaşmaya gönderiyor" iddiasında bulunmuştu.

AYLIK 500 DOLAR

İran'da mülteci olarak yaşayan Hazara kökenli Afgan vatandaşlarının aylık 500 dolar ve oturma izni karşılığında Devrim Muhafızları tarafından eğitilerek Suriye'de Esed rejiminin safında muhalefete karşı savaşmaları için gönderildikleri öne sürülmüştü.