BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de avukattı şimdi bakın nerede çalışıyor!

Suriyeli avukat 'savunma' yerine inşaatta çalışıyor Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli avukat Ali Şıpli, hayatını sürdürebilmek için inşaatlarda çalışıyor.

Abone ol

Halep Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2010 yılında mezun olan Ali Şıpli, yaklaşık 2 yıllık avukatlık deneyiminin ardından 2012'de iç savaş nedeniyle mesleğini sürdüremedi.

Suriye'de savaş mağduru çocuklara öğretmenlik yapan Şıpli, eğitim verdiği okulun rejim güçleri tarafından bombalanması üzerine öğretmenlik mesleğini de bırakmak zorunda kaldı.

Türkiye'ye ailesiyle sığınan evli ve bir çocuk babası Şıpli, geçimini sağlayabilmek için Tekirdağ'da inşaatlarda kum taşıyor, harç karıyor, tuğla diziyor.

Şıpli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde avukatlıktan sonra Suriye'de savaş mağduru çocuklara öğretmenlik yaptığını, teneffüs sırasında varil bombası atılması sonucu çoğu öğrenci ve öğretmen arkadaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

Daha fazla mücadele edecek gücü kalmayınca ailesiyle birlikte Gaziantep'e geldiğini anlatan Şıplı, "15 Temmuz akşamı, 'Türkiye de Suriye gibi olacak' diye çok korktuk. Sabaha kadar uyumadık, dua ettik, namaz kıldık 'Türkiye bölünmesin' diye." ifadelerini kullandı.