BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Suriye yine kan gölüne döndü

Beşar Esad, verdiği sözü yine tutmadı. Muhalifler Esad'a bağlı birlikler muhaliflerin evlerine baskın düzenledi.

Abone ol
BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın ateşkes sağlanması için verdiği süre bugün sabah dolmasına karşın Suriye operasyonları durdurmak yerine yine muhaliflere saldırdı. 

Suriye'nin Der'a ve Deyr ez Zor kentlerinde tanklar ve askeri araçların halen caddelerde dolaşmaya devam ettiği ve yüksek binaların üzerinde keskin nişancıların bulunduğu bildirildi.

SINIRI GEÇEN SURİYELİLER ÜZERİNE MERMİ YAĞDIRDILAR...TIKLAYIN...

Muhalif kaynaklardan edinilen bilgiye göre birçok eve baskın düzenlendi, Der'a'nın Harrak bölgesinde birçok kişi tutuklandı.

Suriye'de yol kenarında meydana gelen patlamada bir subay öldü, 24 kişi de yaralandı.

1 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

AFP, Suriye ordusunun bir sivili öldürdüğünü duyurdu.

TANKLAR TAMAMEN ÇEKİLMEDİ

İdlib'de Suriye ordusunun Kaziyetu Fellah semtindeki kontrol noktasında ağır silahlarla halkın üzerine ateş açtığı, Hama'nın merkezinde askeri araçların ve tankların görüldüğü, kentin Şeria mahallesinde evlere baskın yapıldığı bildirildi.

Zebadani bölgesinde de top atışlarının devam etiği öne sürülüyor. Bu arada Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galyun, Suriyelilere gösteri çağrısında bulundu.

Muhalif kaynaklardan edinilen bilgiye göre Galyun, ''Halkı gösteri yapmaya ve kendini ifade etmeye çağırıyoruz çünkü bu mutlak bir hak'' dedi.

Burhan Galyun, gösterilerin BM ve Arap Birliği'nin Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın planının temel unsuru olduğunu, planın barışçı gösteri hakkını garanti ettiğini vurguladı.

FİLİSTİN VE İSRAİL MİTİNGLERLE DESTEK VERDİ

Filistin ve İsrail'de Suriye halkıyla dayanışma gösterileri düzenlendi. Kudüs, Beyt Hanun, Hayfa ve el-Halil kentlerinde, Suriye güvenlik güçlerinin sivillere yönelik saldırılarını kınayan protesto gösterileri yapıldı.

Raid Salah'ın liderliğindeki "1948 Filistin İslami Hareketi"nin internet sayfasında yer alan açıklamada, "Filistin halkının her zaman Suriye halkına yardım etmeye devam edeceği, Filistinlilerin yaşadıkları acılarla Suriyelilerin yaşadıkları acıların ortak olduğu" belirtildi.

Hareketin sözcüsü Hayri İskender, Filistin'de Suriyeli mülteciler için yaklaşık 400 bin dolar tutarında yardım toplandığını ifade etti. Hamas'ın İsrail içindeki kolu olarak tanımlanan 1948 İslami Hareketi'nin tabanı İsrail içinde yaşayan Araplardan oluşuyor.

BM'DEN İLK AÇIKLAMA

Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "Sahadaki durumu tam olarak değerlendirmek mümkün değil. Ancak durum şu an daha sakin görünüyor" diye konuştu. Ban, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, Suriye'ye en kısa zamanda gözlemci ekibi göndermek için BM Güvenlik Konseyi'yle çalıştıklarını sözlerine ekledi. Hazırlıklar için Norveçli Tümgeneral Robert Mood'un yarın Suriye'ye gideceğini belirten Ban, Suriye hükümetinin sözlerinin eylemleriyle bağdaşması gerektiğini ifade etti.