BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
HABER /  GÜNCEL

Uçak krizindeki çok tuhaf tesadüf!

Suriye ne yapmak istiyor? Türkiye'yi savaşa mı çekmeye çalışıyor? Akıllardaki sorular bunlar. Uçak krizinde yaşanan bir tesadüf bu soruları körüklüyor.

Abone ol

İNTERNETHABER - Suriye'nin Türk uçağını vurması ile birlikte komplo teorileri aldı başını gitti. Sosyal medyada herkes aynı soruyu soruyor;

Nasıl bir oyun oynanıyor?
Suriye Türkiye'yi savaşa mı çekmek istiyor?
Genelkurmay uçağımız kayıp diye açıklarken, Rus sitesi uçağın düşürüldüğü haberini saatler öncesinden nasıl kesin bir dille ortaya attı?

Ortada gerçekten yoruma muhtaç bir tablo var...

Uçağımızın düşürülmesinden hemen bir gün önce çıkan bir haber daha önce Suriye ile yaşanan Topkapı krizindeki tuhaf tesadüf irdelenmeye değer....

UÇAĞIN DÜŞMESİNDEN BİR GÜN ÖNCE
ÇIKAN HABER
120.20120623033647.jpg
Türk jetinin Suriye tarafından vurulmasından sadece 24 saat önce Amerika'nın etkin gazetesi New York Times'da inanılmaz bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre muhaliflere CIA aracılığıyla otomatik tüfek, tanksavar ve diğer bazı başka silahların veriliyordu. İşin en ilginç tarafı ise Türkiye'nin silah sevkiyatında kilit ülke olmasıydı...

Gazetenin haberine göre CIA'nın bu silah sevkiyatı, Suriye'deki Müslüman Kardeşler'in de aralarında olduğu bir grup aracıdan oluşan gizli şebekeler üzerinden yapılıyor ve silahların parası da Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından ödeniyordu.

132.20120623033701.jpg

BİR GÜN SONRA UÇAK DÜŞTÜ 

Bu haberin yayınlanmasının hemen ardından (ki uçağımızın vurulduğu gün Taraf'ta bu haber manşetti) Türk jetinin Suriye  tarafından vurulması bir çok kişiye göre tesadüf değil.
Belki fazlasıyla komplo teorisi olabilir ama deniliyor ki Suriye, bu haberdeki iddia nedeniyle Türk uçağını kasıtlı olarak düşürdü. Niyeti de muhaliflere silah yolladığı iddia edilen Türkiye'yi cezalandırmaktı.

DAHA ÖNCE DE AYNISI YAŞANDI

Sizleri biraz daha gerilere götüreceğiz... Hatırlarsanız Aralık ayında Topkapı Sarayı'nda 
dehşet dolu anlar yaşanmıştı. Eli silahlı bir kişi turistik bölgede rastgele ateş açmış ve bu kişi ancak özel timler tarafından vurularak etkisiz hale getirilmişti. 

LİBYA UYRUKLU, SURİYE PLAKALI

Saldırgan yukarıdan aşağı mesajlarla yüklüydü. Uyruğu Libya'ydı ama kullandığı araç Suriye plakalıydı. Ve saldırıdan hemen önce yine bir haber gazetelerde yer almıştı. El Arabiya sitesinin iddiasına göre Libya'daki 600 paralı asker Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek muhaliflerin ordusuna katılmıştı. Topkapı'daki saldırısı da bu olayın hemen akabinde meydana gelmişti. O olayda dikkate değer bir tesadüf(!) daha vardı ki o da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'ye yaptırım kararını açıklamasından hemen sonra turistik bölgede bombalı ve silahlı bir militanın boy göstermesiydi. Bu o dönemde Türkiye'ye bir mesaj olarak yorumlanmıştı.  //