BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Keşif uçağının yeri tespit edildi

Suriye tarafından düşürülen uçağın enkazının yeri tespit edildi. Enkaz bin 300 metre derinde.

Abone ol

Düşen askeri uçağın koordinatlarının tespit edildiği, ancak henüz enkaza ulaşılamadığı kaydedildi.

Diplomatik kaynaklar, Suriye tarafından düşürülen askeri uçağın, 1300 metre derinlikte olduğunu ve enkazın bulunduğu yerin koordinatlarının tespit edildiğini bildirdi.

Pilotları arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü, ancak henüz pilotlara ya da uçağın enkazına ulaşılamadığı kaydedildi.

Malatya'dan havalandıktan Suriye tarafından vurulan Türk savaş uçağını arama çalışmaları sürerken, uçağın fırlatma koltuğu koltuğu ile birlikte pilotların kullandığı kaydedilen paraşütlerin bulunduğu açıklanmıştı.

TRT Haber'in haberine göre; Suriye ordusu tarafından uluslararası sularda vurularak düşürülen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F4 tipi 'Phantom' keşif uçağının enkazına ulaşıldığı bilgisi geldi.

1300 DERİNLİKTE

Malatya'dan havalandıktan bir süre sonra Hatay'ın güney batısında Suriye sahiline 13 mil uzaklıkta düşürülen Türk uçağının enkazının yeri tespit edildi.2.20120624162935.jpg

TRT'ye konuşan Avrupa Yayın Birliği'nden kaynaklar, uçağın enkazının ve fırlatma koltuklarının Akdeniz'de 1000 ila 1300 metre arası bir derinlikte bulunduğunu söyledi.

ARAMA ÇALIŞMALARI İKİNCİ GÜNÜNDE

Türk pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’u arama çalışmaları bugün ikinci gününe girmişti.

Bu sabah erken saatlerde Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik beldesinde yer alan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait limandan demir alan gemiler, kayıp pilotların bulunmasına yönelik çalışmalara katılmak üzere Suriye’nin Lazkiye kentine doğru yola çıkmıştı.

SABAH SAATLERİNDE PARAŞÜT BULUNMUŞTU5.20120624163345.jpg

Suriye ve Türk Deniz Kuvvetleri komutanlıklarınca ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında şu ana kadar düşen uçağın fırlatma koltuğu ile birlikte pilotların kullandığı kaydedilen paraşütlerin bulunduğu vurgulandı.

Türk savaş uçağının iki pilotunun, Suriye’nin Lazkiye kentinin Um el-Tuyur köyünün doğrusundaki sahil bölgesinde arama çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

Düşürülen uçağımızdaki pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'u arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Evli ve bir çocuk babası olan Yüzbaşı Ertan'ın eşinin de hamile olduğu öğrenildi.

(BABA EVİNDE ACILI BEKLEYİŞ... AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN)

17.jpg