BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  GÜNCEL

Suriye uçağı düşürüldü iddiası

Suriyeli muhalifler, Türkiye sınırına yakın bir yerde Suriye ordusuna ait bir MiG savaş uçağı düşürdüklerini iddia etti.

Abone ol

Suriye'nin Türkiye sınır kesimindeki Atma Köyü'nde bulunan muhaliflerin, Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağını düşürdüğü iddia edildi.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Bükülmez Köyü'nün karşısına düşen Atma ile Darelazze Köyleri arasındaki bölgede bulunan Suriye hükümeti muhalifleri, hava saldırısı gerçekleştirmek isteyen Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağına karadan ateş açtı.

Saat 10.00 sıralarında meydana geldiği iddia edilen olayda, isabet alan savaş uçağının tarım arazisine düştüğü ileri sürüldü.

DÜN DE HELİKOPTER DÜŞÜRMÜŞLERDİ

Özgür Suriye Ordusu, dün karadan atılan bir füzeyle savaş helikopteri düşürmüş ve görüntülerini yayınlamıştı. Türkiye sınırındaki Arma kasabasında muhaliflerin karadan havaya attıkları bir füzeyle Suriye savaş uçağını vurdukları ileri sürüldü. Muhalifler düşürdüklerini iddia ettikleri uçağın görüntülerini yayınladı.

ARTIK FÜZELERE SAHİPLER

Son iki günde bir helikopter ve uçağın düşürülmesi, muhaliflerin artık füzelere sahip olduğunun bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Türkiye sınırına 2 kilometre uzaklıkta düşen uçağın pilotunun sağ olarak ele geçirildiği iddia edildi.