BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  GÜNCEL

Suriye Türkmen Meclisi'nden Öcalan çıkışı!

Suriye Türkmen Meclisi, HDP'li Önder'in, "Suriye ve Irak Türkmenlerinden Öcalan'a selam götürdüğü"ne ilişkin açıklamasına cevap verdi

Abone ol

Suriye Türkmen Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, "Suriye ve Irak Türkmenlerinden Öcalan'a selam götürdüğü"ne ilişkin açıklamasına cevap verdi.

Suriye Türkmen Meclisi'nden yapılan açıklamada, "Suriye Türkmen Meclisi olarak Sırrı Süreyya Önder’in bu 'talihsiz' açıklamalarını kesin bir dille reddetmekteyiz. Açıklamada geçen ifadeler ancak, Sırrı Süreyya Önder’in hayali ve temennisi olabilir" denildi.

"Suriye Türkmen’i asla silahını satmaz. Türkmen’in örfünde, adetinde silah namustur" ifadesine yer verilen açıklamada, Suriye Türkmenlerinin, "onur ve özgürlük" mücadelesinin Türkiye'de iç siyaset malzemesi olarak kullanılmasına şiddetle karşı çıktığı vurgulandı.

Kendi topraklarına geri dönmeye çalışan Suriye Türkmenlerinin yeni problemlere çekilmek istendiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Biz Suriye Türkmenleri olarak bu yola çıkarken davamızın adını 'onur ve özgürlük mücadelesi' koyduk. Suriye Türkmenleri olarak her daim inandığımız ve savunduğumuz gibi Kürdüyle, Arabıyla, Dürzisiyle, Nusayrisiyle, Hristiyanıyla Suriye’nin bütün bileşenleri ile barış içinde bir arada, eşit şartlarda yaşayacağımız 'Yeni Suriye' için mücadele ediyoruz.

Suriye Türkmen Meclisi olarak Suriye Ulusal Koalisyonu çatısı altında, koalisyonun bir parçası olan Suriye Ulusal Kürt Meclisi ve 'Yeni Suriye' için mücadele eden bütün Kürt kardeşlerimizle birlikte mücadele ediyoruz. Suriye Türkmen Meclisi Suriye’yi parçalamak isteyen YPG gibi ayrılıkçı gruplarla hiç bir şart ve koşulda silah ve lojistik destek vermemiştir. Hiçbir zaman da vermeyecektir."

Önder, 17 Mart'ta TBMM Genel Kurul'unda yaptığı konuşmada "Abdullah Öcalan'a Irak ve Suriye'deki Türkmenler'in özel selamlarını ve teşekkür duygularını götürdüğünü" belirtmişti.