BIST 9.755
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.421,93
HABER /  DÜNYA

Suriye ordusu Türkmenlere saldırdı

Suriye’de Beşar Esad’a bağlı ordu birlikleri, Türkmen köylerini hedef aldı. Yüzlerce Suriyeli Türkmen, Türkiye'ye sığındı...

Abone ol

Suriye askerlerinin, Türkiye sınırına yakın bölgelerde bulunan Türkmen köylerine iki gündür bomba yağdırdığı iddia edildi. Çatışmalara daha fazla dayanamayan Türkmenler, aileleri ve yanlarına alabildikleri eşyaları ile Türkiye'ye sığındı.

Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Kızılçat köyü sınırına gelen Türkmenler, burada Türk askerleri tarafından karşılandı. Sınırda, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından kendilerine içecek su ve gıda dağıtılan Suriyeli Türkmenler, Laskiye ve çevresinde bulunan 20’ye yakın Türkmen köyün hedef alındığını ve günlerdir bombardımana tutulduğunu söylediler.

Esad’ın askerlerinin köylerine saldırdığını iddia eden Ablak ve Gebere köyünden gelen Türkmenler, bu köylerin yanı sıra yaklaşık 20 köyün boşaltıldığını ve binlerce Türkmen’in Türkiye’ye sığınmasını beklediklerini belirttiler. Sınırdaki askeri hareketlilik dolayısıyla Türk topraklarına yaklaşamadıklarını belirten Türkmenler, aileleriyle birlikte köylerinden kaçan binlerce Türkmen’in, fırsatını bulduklarında sınırı aşarak Türkiye’ye sığınacağını söylediler.

Bu arada, Şanlıurfa’ya gönderilmek istenen Türkmenler, Hatay’daki akrabalarının yanında kalmak istediklerini yetkililere ilettiler. Yetkililerin konu ile ilgili karar vermesi bekleniyor.