BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Suriye ses kaydı meclis gündeminde!

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Ahmet Davutoğlu, Müsteşar Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Orgeneral Yaşar Güler arasında geçtiği iddia edilen ses kaydını Meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

CHP'li Mehmet Şeker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Dışişleri Bakanı ve Müsteşarı, MİT Müsteşarı ve bir orgeneral arasında geçtiği iddia edilen ve internette yayımlanan tapeden anlaşılmaktadır ki, aslında kapılar arkasında muhalefetin tüm uyarıları ve söylemleri kabul edilmekte ancak siyasi rant için ülkenin, vatandaşın güvenliği tehlikeye atılmak pahasına gerekli önlemler alınmamaktadır" dedi.

Şeker, soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"MİT Müsteşarı 'O olduğu (IŞİD'e operasyon) andan itibaren içeride birçok bomba patlar. Sınır kontrol altında değil' ifadelerini kullanmış mıdır? Suriye'den ülkemize bomba patlatma kapasitesine sahip kaç teröristin girmesine izin verilmiştir?

MİT Suriye'den gelen teröristlerin ve yapabilecekleri eylemlerin farkında olduğuna göre bunların girişlerine hangi amaçlarla izin verilmiştir? Bu amaç iktidar partisi için vatandaşın can güvenliğinden daha mı önemlidir?

MİT Müsteşarı'nın son derece ürkütücü ve vahim tespitlerini Dışişleri Müsteşarı'nın 'Yani içeride bomba momba tabi tabi onları yapacaklar' gibi son derece basit, olağan bir şekilde karşılaması iktidar partisi tarafından da kabul gören bir tutum mudur?

Dışişleri Bakanı'nın 'Adamların kapasitesini (Suriye) bildiğimiz için biz girmeyelim diyoruz' sözleri ile 'Şam'a 3 saatte varırız' söylemi birbiriyle örtüşüyor mu? Bu durumda kapalı kapılar arkasında gerçekleri dile getiren iktidar partisi halka karşı yalan söyleme ihtiyacına neden gerek duyuyor?

Suriye'deki muhaliflere silah yardımı yapıldığı, bu yardımların TIR'larla ulaştırıldığı ve bu durumun yarattığı tehlikeleri defaten dile getiren muhalefet, hükümet tarafından sürekli yalanlanırken yine kapalı kapılar ardında '2000'e yakın TIR' ile Suriye'ye malzeme gönderildiği konuşulmaktadır. Suriye'ye gönderilen 2000 TIR'ın içimde taşınan malzeme nev'i ve sayısı nedir? Bunlar hangi gruplara, hangi amaçlarla ulaştırılmıştır?

Tapede yer alan ve hükümetin daha önce Suriye'de muharebeye sokmak için bir ordu oluşturduğu, bunların yeterli mühimmatları olmadığı için Çobanbey'den döndüklerine yönelik ifadeler doğru mudur? Bu ordu kimlerden oluşturulmuş, hangi amaçla Suriye'deki çatışmalara dâhil edilmiştir?

Suriye ile savaşa girebilmek ve bu savaşa gerekçe oluşturabilmek için devletin istihbarat teşkilatının ülkemize Suriye'den füze atmayı, ülke topraklarını bombalamayı ya da Suriye'deki toprağımıza saldırmayı planlayabilmesinin bir izahı var mıdır? Ülkemiz topraklarını ve vatandaşlarımızı hedef alan bu kanlı senaryonun ardındaki amaç nedir? MİT Müsteşarı bu kadar vahim ve kanlı planları nereden aldığı, hangi güç ve yetkiyle kolayca dile getirebilmektedir?
AKP'nin yolsuzluk ve rüşvet iddiaları girdabından kurtulabilmek için Mehmetçiklerin, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atmak uğruna Suriye ile savaşa girmek istemesi hukuk, demokrasi, akıl ve vicdanla bağdaşır mı?"