BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  DÜNYA

Suriye savaşı kapımızı çaldı!

Suriye için çember giderek daralıyor! ABD, Adana'daki personelini çekme kararı aldı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Suriye için savaş çanları çalıyor! ABD, kara haraketanının ölümlere neden olabileceğini bu nedenle hava saldırısı yapabileceği belirtilirken, Washington yönetimi Adana'daki vatandaşları için duyuru yayınladı. Yönetim savaş tehditine karşı personelin Adana'yı terketmeleri istendi. 

ABD Senatosu’nun Beyaz Saray’a Suriye’yi vurma yetkisi veren yasa tasarısı onaylamasından günler önce ABD Dışişleri Bakanlığı savaş hazırlıklarında son aşamaya geldi.
 
Washington yönetimi, saldırıdan önce cuma sabahı bir duyuru yayınlayarak Türkiye, Lübnan ve Irak’ı potansiyel risk altındaki ülkeler arasında sayarak Adana Konsolosluğu ve Beyrut Büyükelçiliği’nin acil durum personeli hariç boşaltılması emir verdiğini duyurdu. ABD vatandaşlarını da bu ülkelere seyahat etmemeleri konusunda uyardı. 
 
Bakanlık, İsrail konusunda, halen geçerli olan seyahat uyarısını 19 Haziran’da yaptığı için tekrar bir duyuru yayınlamadı.
 
Bakanlık duyurusunda Adana’daki personel ve ailelerinin bölgeden ayrılması için karar alındığı belirtilerek, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ABD vatandaşlarına da Türkiye’nin güneydoğusuna seyahat etmemelerini tavsiye ettiği ifade edildi.
 
6 Eylül itibariyle Adana’daki konsolosluk personelinin çekilmesi izni verildiği hatırlatarak Türkiye’den ayrılmaya çalışacak ABD vatandaşlarının da seyahatleriyle ilgili detaylardan kendilerinin sormlu olacakları vurgulandı. Bölgenin boşaltılması için masraflarını ABD hükümetinin karşıladığı özel bir uçuş olmadığı ifade edildi.