BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  DÜNYA

Suriye'den Türkiye'ye suçlama!

Türkiye'nin Akçakale'ye düşen top mermisinin ardından Suriye kaynakları soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Suriye'den Türkiye'ye suçlama! Akçakale'ye düşen top mermilerinin ardından Türkiye'nin Suriye'yi bombaladığı duyruldu. Suriye medyasında Ankara'nın açıklaması geniş yer bulurken, resmi kaynaklar Suriye Ordusu'nun Türkiye'den sızmaya çalışan muhaliflere yönelik operasyon yürüttüğü ve bölgedeki çatışmaların devam ettiği duyurdu.

Türkiye ile Suriye arasındaki tansiyon giderek yükseliyor. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye Ordusu tarafından atılan ve 5 kişinin ölümüne neden olan top mermilerinin ardından Türkiye, saldırıya anında cevap verdi.
1.20121004082720.jpg
Bölgedeki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Türkiye, Suriye sınırına radar sistemleri yerleştirmişti. Askeri kaynaklara göre bugün gerçekleştirilen saldırının hemen ardından radar sistemleri, saldırının nereden yapıldığını belirledi ve karşılık verildi.

SURİYE TÜRKİYE'Yİ SUÇLUYOR

Türkiye'nin saldırısı Suriye'de de geniş yankı buldu. Suriye News saldırıyı, flaş gelişme olarak duyururken Suriye Resmi Ajansı Sana, saldırılardan dolayı Türkiye'yi suçladı. Sınır boyunca Türkiye'den, rejim karşıtı muhaliflerin giriş yaptığı ve bölgede

TÜRKİYE'DEN SURİYE'YE YALANLAMA
Suriye'den yapılan açıklamada Türkiye'nin İdlip'teki bazı askeri
hedefleri vurduğu açıklanmıştı. İşte o açıklamanın ardından Türkiye,Suriye'yi yalanladı ve saldırıda İdlip bölgesinin değil Akçakale'ye top mermisinin atıldığı
hedeflerin vurulduğu
duyruldu. Türkiye'nin açıklamasında Suriye'de hangi bölgelerin vurulduğu konusu yer almadı.

Suriye ordusu tarafından operasyon başlatıldığı iddia edildi. Suriye resmi kaynakları saldırıda İdlip'teki bazı askeri hedeflerin vurulduğunu duyurdu.

Bölgedeki çatışmaların sürdüğü ve muhalifler tarafından yerleştirilen bombaların güvenlik güçleri tarafından etkisiz hali getirildiği kaydedilirken, saldırı sonrasında ölü ve yaralı olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

SURİYE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Öte yandan NATO'nun açıklama yapmasından kısa bir süre sonra Suriye tarafından Akçakale'ye düşen top mermileriyle ilgili açıklama geldi. Suriye Enformasyon Bakanlığı, Akçakale'ye düşen top mermisi nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınları ve Türk halkına başsağlığı diledi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

SALDIRI DÜNYANIN GÜNDEMİNDE

Akçakale'deki saldırının hemen ardından Türkiye'nin verdiği cevap, Başbakanlık'ın açıklamasının ardından dünya medyasında da geniş yer buldu. Reuters, Türkiye'nin bazı askeri noktaları vurduğunu duyururken, Başbakanlık'ın açıklamasına yer verdi.

BBC Türkiye, Akçakale'deki saldırıya geniş yer verirken Türkiye ve Suriye arasındaki gerginliğe geniş yer ayırdı.

 
2.20121003203305.jpg