BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Suriye operasyonu ne zaman bitecek?

Türkiye'nin Cerablus'taki DEAŞ ve YPG unsurlarına yönelik başlattığı operasyonla ilgili konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye'nin Suriye'de kalıcı olmadığını söyledi.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonu kapsamında Suriye'deki askeri gücünün ne kadar kalacağı sorusuna cevap verdi. Zeybekçi, Suriye'ye kalıcı olarak gidilmediğini söyleyerek, "Orada kalınması gereken kadar kalınacaktır, gidilmesi gereken yere kadar gidilecektir" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de eşi Ayşen Zeybekci  ile birlikte dün şehit ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu, 15 Temmuz şehidinin ailesine beratını ve Başbakan Binali Yıldırım’ın mektubunu verdi. 

’MÜCADELE DEVAM EDECEK’

Türkiye’nin Suriye’ye güvenlik için gittiğini söyleyen Zeybekci, Türkiye'nin güvenliği garanti altına alınana kadar kalınacağını söyleyerek süre konusundaki tartışmalara ise şu sözlerle cevap verdi:

"Orada kalınması gereken kadar kalınacaktır, gidilmesi gereken yere kadar gidilecektir. Kalıcı olarak gidilmemiştir oraya, asla böyle bir şey yoktur. Mutlaka gereği yapıldıktan sonra dönülecektir. İçeride de, dışarıda da mücadelemiz gerek askeri, diplomatik, bütün olanlarda topyekün seferberlikle devam edecektir."

TÜRKİYE- RUSYA İLİŞKİLERİ

Türkiye-Rusya ilişkilerini de değerlendiren Zeybekci, Türkiye'nin turizmde parlak bir yıl geçirmediğini söyleyerek yıl sonuna kadar kayıpların yüzde 30 civarında olacağını ifade etti. Zeybekçi, Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin 24 Kasım 2015'in öncesine bir an önce dönmek ve hızlı bir şekilde yola devam edilmesinin hedeflendiğini söyledi.