BIST 9.556
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.490,17
HABER /  GÜNCEL

Suriye: Nusra Cephesi el Kaide'ye bağlılığını bildirdi

Nusra Cephesi lideri Cevlani, el Kaide lideri Jevelani'ye bağlılıklarını bildirdi ancak Irak el Kaidesi'yle birleştiği açıklaması için, "Nusra'ya danışılmadı" dedi.

Abone ol

Suriye'deki İslamcı Nusra Cephesi örgütünün lideri Ebu Muhammed el-Cevlani, el Kaide lideri Eyman ez-Zevahiri'ye bağlılığını açıkladı.

Cevlani'nin açıklaması, Irak'taki el Kaide örgütünün, Nusra Cephesi ile birleştiği açıklamasından bir gün sonra geldi.

Nusra Cehpesi lideri Cevlani, açıklamasında, bu birleşme konusunda Nusra Cephesi'ne danışılmadığını belirtip, örgütün Suriye'deki mevcut çizgisini değiştirmeyeceğinin altını çizdi.

Nusra, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a karşı silahlı muhalefetin en etkili gruplarından biri.

Özgür Suriye Ordusu'na kıyasla çok daha küçük olan grup, mevcut gücünü etkili kullanıp, bombalı intihar saldırıları da düzenliyor.

Örgüt ilk kez 2012 yılı Ocak ayında adını duyurmuştu.

El Kaide'nin Irak'taki örgütünün lideri Ebu Bekir el Bağdadi dün yaptığı açıklamada, Nusra Cephesi'nin de Suriye'de bir İslam devleti için savaştığını ve bu örgütle birleştiklerini duyurmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri, Nusra cephesini terör örgütleri listesine almıştı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Katar Başbakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, bu ülkedeki isyancılara gönderilen silahların "Suriye'deki doğru insanlara" ulaştırılmasının önemine değinmişti.