BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL

Suriye hava sahası Türk jetlerine kapatıldı mı? Sözcü Kalın cevap verdi...

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı 19. gününde devam ederken, Suriye ve Rusya'nın Suriya hava sahasını Türk savaş uçaklarına kapattıkları iddiasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yanıt verdi. PYD'nin ÖSO'ya klor gazlı havanlarla saldırdı. İşte Afrin'de bugün yaşananlar..

Abone ol

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin ÖSO desteğiyle Afrin'deki terör varlığına yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı 19. gününde de devam ederken, bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde PKK/PYD'nin ÖSO'ya klor gazlı havanlarla saldırdığı, Rusya ve Esed rejiminin Suriye hava sahasını Afrin operasyonuna katılan Türk savaş uçaklarına kapattığı iddiaları gündeme geldi. İki iddia ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama geldi. TSK ve ÖSO güçleri Bülbül beldesinin güneyine geçti. İşte Afrin'de operasyonun 19. gününde yaşananlar, iddialar ve cevaplar...

O KÖY PKK'DAN TEMİZLENDİ: TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in Şeyh Huruz köyü ve alt yerleşimleri ile Havuz Tepesi'ni kurtardı.  Bölgedeki AA muhabirinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Şeyh Huruz köyü ve alt yerleşimlerini terör örgütü PYD/PKK'dan aldı. İsimleri aşağı Şeyh Huruz, Orta Şeyh Huruz ve Yukarı Şeyh Huruz olarak geçen yerleşimlerin yanı sıra Havuz Tepesi de terörden arındırıldı. 

40 NOKTA TERÖRDEN TEMİZLENDİ: TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde 1'i belde merkezi, 24'ü köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 12'si stratejik dağ veya tepe olmak üzere 40 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Afrin'de teröristlerin gizlendiği labirent tüneller bulunduAfrin'de teröristlerin gizlendiği labirent tüneller bulunduAfrin'de teröristlerin gizlendiği labirent tüneller bulunduAfrin'de teröristlerin gizlendiği labirent tüneller bulunduHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

SURİYE HAVA SAHASI KAPATILDI MI?: Suriye hava sahasının Türk jetlerine kapatıldığı iddiası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalan'a soruldu. Kalın, "Her gün bununla ilgili planlar hayata geçirilirken, sahadaki gelişmeler, hava şartları ve diğer unsurlar dikkate alınarak bununla ilgili planlar yapılır. Şu anda bütün o ihtimaliyet hesapları dikkate alınmak suretiyle operasyon devam ediyor. Operasyonun durması diye bir şey söz konusu değil" dedi. 

PYD'DEN ÖSO'YA KİMYASAL SALDIRI: Sabah saatlerinde YPG'li teröristlerin, Şeyh Horuz Dağı çevresinde ÖSO güçlerine içerisinde klor gazı olan havanlarla saldırdığı, kimyasal saldırıda yaralanan 20 ÖSO üyesinden yedisinin durumunun ağır olduğu iddia edildi. Bu iddia Sözcü Kalın'a soruldu. Kalın da bu haberleri kendilerinin de takip ettiğini ancak hem askeri hem istihbari kaynaklardan henüz bunu teyit edici bilginin ulaşmadığını bildirdi.

999 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ: Genelkurmay Başkanlığı, "Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 999 olmuştur" açıklaması yaptı. 

BÜLBÜL'ÜN GÜNEYİNE GEÇİLDİ: Saat 16:00 sularında Afrin'in Bülbül beldesi merkezinin güneyindeki Haviz tepesinin teröristlerden atemizlendiği duyuruldu. Böylece kuzey cephesinde ilk kez Bülbül'den güneydeki bir bölge kontrol edilmiş oldu