BIST 9.718
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

Suriye: Halep'in tarihi bölgesindeki otel havaya uçtu

Halep'in tarihi bölgesinde bulunan Carlton Citadel oteli, dev bir patlamayla çöktü. Patlamaya, İslamcı militanların kazdığı tünele yerleştirilen bombanın sebep olduğu sanılıyor. Muhalifler, otelde rejim güçlerinin üslendiğini öne sürüyor.

Abone ol

Suriye'nin ticari başkenti Halep'te meydana gelen bir patlamada kentin en büyük otellerinden biriyle çeşitli binaların hasar gördüğü belirtiliyor.

Patlamayı hem devlet medyası, hem de muhalefet kaynakları doğruladı.

Kentin iç kale ve pazar yerine yakın yerindeki patlamaya, Suriye rejimine karşı savaşan militanların yerleştirdiği bombanın sebep olduğu sanılıyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve Şam Haber Ağı SNN gibi muhalefet kaynakları, patlamanın meydana geldiği Carlton Citadel otelinde rejim güçlerinin üslendiğini öne sürüyor.

Gözlemevi, İslamcı militanların düzenlediği saldırıda çok sayıda Suriye askeriyle Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı milis üyesinin öldüğünü iddia etti.

Muhalif savaşçılar son haftalarda Suriye ordu güçlerinin bulunduğu mevzilere yönelik saldırılarını sıklaştırdı.

Suriye ordusu ise geçen yıl sonundan bu yana, Halep'te isyancıların elinde tuttuğu bölgelere bombardımanlar düzenliyor.

Özellikle sivillerin yaşadığı alanlara helikopterlerden atılan varil bombalarının sivil ölümlerine sebep olması eleştiriliyor.

150 yıllık bina

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA "teröristlerin, eski kentteki arkeolojik yerlerin altına doğru kazdıkları tünelleri havaya uçurduğunu" duyurdu.

Haberde, otelin büyük zarar gördüğü belirtilirken, ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Carlton Citadel, 13. yüzyıldan kalma iç kalenin giriş kısmındaki 150 yıllık bir binanın içinde yer alıyor.

Halep'in eski kent bölümü UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.