BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  DÜNYA

7 aylık bebeğin kafasını kestiler

Suriye'de yaşanan iç savaş ve vahşet kan donduruyor...

Abone ol

Suriye'de yaklaşık 1 yıldır süren iç savaş ve kaos ortamını yerinde gören Vatan muhabiri İlhan Tanır gördüğü dehşeti anlattı.

"Kendi gözlerimle tanık olduğum vahşetin tarifi mümkün değil" diyen Tanır, "Burası tam bir cehennem" dedi.

Suriye'ye giren tek Türk gazetesi olan Vatan, bugün Suriye yazı dizisine başladı.

İşte o yazıdan çarpıcı bölümler...

DİKKAT ET! POLİS KELEPÇELER

Başkentin 'uluslararası havaalanının' hali, Türkiye'deki alalade bir havaalanından daha kötü. Bakımsız, kirli ve ufacık bir terminal. Dışarıya adımımı attığım anda bir anda üzerime adeta 'vahşi atlar' gibi saldıran taksici grubuyla karşılaşıyorum. Olduğum yerden rahatlıkla görebildiğim havaalanı otelinin yerini göstererek, 'yürüyeceğim' demeye çalışıyorum. Bağırarak ve ellerini üst üste koyarak 'polisler kelepçeler seni' diyorlar. Birinden kurtulduğumda diğeri geliyor. Hep aynı söz: ''Polisler kelepçeler!''

7 AYLIK BEBEĞİN KAFASINI KESTİLER

Suriyeli askerlerin, isyancıların saklandığından şüphelendikleri bir eve yaptıkları baskında yedi aylık bir bebeğin kafasını kestikleri ileri sürüldü. İngiliz Daily Mail gazetesine göre, Suriye ordusunun 11. Zırhlı Tümeni'nden bir asker, aradıkları kişiyi evde bulamayınca komutanının evin oturma odasındaki çocuğu kaptığını söyledi. Subayın daha sonra çocuğu yere yatırarak bıçağını çıkardığı ve dehşete düşen annesinin gözleri önünde çocuğun kafasını gövdesinden ayırdığı belirtildi.

BAŞINI EVİN KAPISINA ASTI

Gazete, subayın daha sonra çocuğun başını evin kapısının üzerine astığını ve aradıkları adamın teslim olmaması halinde bir başka çocuğa da "Aynı şeyi yapacağım" diye bağırdığını yazdı. Olayın geçen hafta Suriye'nin kuzey batısındaki Cisr el Şuğr kentinde meydana geldiği belirtildi. Adının sadece Muhammed olduğu belirtilen 22 yaşındaki asker, gazeteye, "İşte o zaman firar etmeye karar verdim. Ebediyen bu hatırayla yaşamak zorunda olacağım. Asla anımsamak istemediğim şeyler yaptık" dedi.