BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Sürgün polis geri döndü

Vekil ile tartıştığı için Iğdır’a sürüldüğü iddia edilen Emniyet Amiri Ahmet Gökmen Akçal, görevine döndü.

Abone ol

Van"da Ferit Melen Havaalanı'nda park sorunu yüzünden AKP Van Milletvekili Yekta Haydaoğlu ile tartıştığı için Iğdır"a sürüldüğü iddia edilen Emniyet Amiri Ahmet Gökmen Akçal, görevine döndü.

AKP Van Milletvekili Yekta Haydaroğlu"nun bir yakını, 7 Mayıs Pazar günü Van eski Emniyet Müdürü Tacettin Kurt"un uğurlanması sırasında, otomobilini yasak alana park etmek istedi. Bu sırada kendisini uyaran görevli polis memuruna, "Ben milletvekilinin akrabasıyım, istediğim yere park ederim, sen karışamazsın" diyerek hakaret edip, mukavemette bulundu. Polis memuru, havaalanında bulunan Önleyici Hizmet Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Ahmet Gökmen Akçal"a, bu kişinin kendisine hakaret ettiğini ve darp etmeye kalktığını aktarıp, şikayetçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine Akçal, polislere, "Arkadaşı alıp ifadesine başvurun" talimatını verdi.

BAKANLIK TALİMATIYLA TAYİN

Bunun üzerine AKP Van Milletvekili Haydaroğlu, Akçal"ı yanına çağırarak, "Ben milletvekiliyim, gözaltına aldığınız kişiyi derhal bırakın" dedi. Akçal, "Soruşturma yapıp bırakacağız" yanıtını verdi. Milletvekili Haydaroğlu"nun sert sözleri üzerine Akçal, "Ben görevimi yapıyorum. O kişi polise hakaret etti, mukavemette bulundu. Ben bir albay çocuğuyum, polisim. Nasıl davranılması gerektiğini biliyorum" dedi. Akçal, bu olayın ardından İçişleri Bakanlığı"nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geçici görevle Iğdır"a tayin edildi.

MAHKEME: TAYİN KARARI SİYASİ

Yaşanan olayın ardından Akçal, Van İdare Mahkemesi"ne yürütmeyi durdurma kararı için dava açtı. Mahkeme geçen hafta çarşamba günü "Yürütmeyi Durdurma" kararı verip Akçal"ın "Siyasi" bir kararla gönderildiğine işaret etti. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından, Iğdır"da görevini devraldıktan sonra izne ayrılıp İstanbul"a giden Emniyet Amiri Akçal, bugün uçakla Van"a geldi. Van Ferit Melen Havaalanı"nda eşi Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Vekili Nevin Akçal ve mesai arkadaşları tarafından karşılanan Akçal"ın bir hayli mutlu olduğu gözlendi. Akçal, kendisini karşılamaya gelenlerle teker teker öpüşüp sarıldıktan sonra kendisine ait araca binerek dinlenmek üzere evine gitti.

"HUKUK, EN GÜZEL CEVABI VERDİ"

Önleyici Hizmet Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Ahmet Gökmen Akçal, tekrar Van"a döndüğü için mutlu olduğunu ve mesai arkadaşlarını çok özlediğini söyledi. Akçal, herkesin hukukun üstünlüğüne herkesin inanması gerektiğini belirterek, “Bu olayın yaşanması gerekiyormuş. Ben hukukun üstünlüğüne inanan bir insanım ve herkesin de hukukun üstünlüğüne inanması gerektiğini düşünüyorum. Laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye"de yaşanan bu olayda, hukuk en güzel ve en iyi cevabı vermiştir. Verilen karar son derece olumludur. Adalet yerini bulmuştur” dedi.