BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  SPOR

Süreyya Ayhanın cezası iptal

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Ayhan'a verilen cezayı Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu'na iade etti.

Abone ol Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, milli atlet Süreyya Ayhan Kop'a verilen cezayı Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu'na iade etti.

Süreyya Ayhan Kop ile eşi ve antrenörü Yücel Kop'un davasını bugün gören  Tahkim Kurulu, delil yetersizliği ve Atletizm Federasyonu Ceza  Kurulu'nun ceza gerekçelerinde bulduğu bazı eksiklikler nedeniyle  verilen cezayı tekrar görüşülmek üzere federasyonun ceza kuruluna iade  etme kararı aldı. 

 Milli atlet, ABD'de kamp yaptığı dönemde Dünya Anti Doping Ajansı (WADA)  görevlilerine verdiği numunelerin her ikisinde de yasaklı maddelere  rastlanmasının ardından Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu tarafından ömür  boyu pistlerden men cezasına çarptırılmıştı.

Tahkim Kurulu'na yaptığı savunmada, ilk cezasını numune vermemesi  nedeniyle doping kontrol sürecini bozmaktan, ikinci cezasını ise  numunelerinde doping maddesine rastlanması nedeniyle aldığını belirten  Ayhan'ın, iki ceza nedeninin birbirinden farklı olduğunu ve Atletizm  Federasyonu Ceza Kurulu'nun yanlış karar aldığını savunduğu öğrenildi.
        
KOP: “ADALET YERİNİ BULDU”
         
Süreyya Ayhan Kop'un eşi ve antrenörü Yücel Kop, yaptığı  açıklamada, adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Milli atlete verilen ömür boyu pistlerden men cezasının çok büyük yanlış  olduğunu ifade eden Kop, “Bir yanlışlık yapıldı. Hukuk bu kadar boş  değil, bu ülke bu kadar sahipsiz değil. Uzman kişilerin, bu işleri bilen  kişilerin verdiği karardan dolayı teşekkür ediyoruz. Doğruyu  gösterdiler. Adalet yerini buldu” diye konuştu.

Süreyya Ayhan'ın en düşük cezayı alması gerektiğini dile getiren Kop,  verilen çok ağır kararın ardından büyük bir yanlıştan dönüldüğünü  kaydetti.