BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  SPOR

Süreyya Ayhana maaş şoku

Milli Atlat, 1 yıl süre ile ücretli izinli sayılmak istedi. Ama cevap...

Abone ol

Milli atlet uzman olarak maaş aldığı Atletizm Federasyonu'ndan 1 yıl süre ile ücretli izinli sayılmasını istedi. Federasyon, milli atletin bu talebini reddeden yazıyı avukatı Osman Buldan’a gönderdi.

Federasyon tarafından gönderilen yazıda; milli atletin, 2003 Eylül ayından beri koşmadığı ve bu nedenle ücretli olarak izinli sayılmasının mümkün olmadığını belirtildi.

Ayhan, Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi olduktan sonra Gençlik Spor Genel Müdürünün teklifi ve bakan onayı ile başarılı sporcu statüsünden uzman olarak 2002 yılından beri Atletizm Federasyonu’nda 1.100 YTL’ye çalışıyordu. Federasyon yetkilileri 2003 yılından beri milli atletin ülkeyi hiç temsil etmediği, ceza aldığı ve buna rağmen işe gelmediği için ücretli izinli sayılmasının mümkün olmadığını belirtti. Konu ile ilgili olarak Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı’na da bilgi verildi.

Öte yandan milli atletten Dünya Şampiyonası’na katılamadığı için sponsorluk parasını geri isteyen Türk-ABD şirketi avukatı Refik Uçar, Süreyya Ayhan’ın adresini tesbit edemediği için bir türlü tebligatı gönderemiyor. Avukat Uçar, parayı mahkeme kararı ile talep ettiklerini belirten tebligatı milli atletin Avukatı Osman Buldan’a gönderdi. Uçar, tebligatta şirketin reklamının yapılamaması nedeniyle Almanya kampı masrafları düştükten sonra paranın iade edilmesini istedi.