BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,80
ALTIN 2.435,42
HABER /  DÜNYA

SÜRECİN MESKEN KANADI BİZE AİT”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çözüm sürecinde mesken konusunun bakanlığına ait olduğunu belirterek, mesken konusunda ne gere...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çözüm sürecinde mesken konusunun bakanlığına ait olduğunu belirterek, mesken konusunda ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çankırı Belediyesi’ni ziyaret etti. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’ten belediye çalışmaları ve kentle ilgili genel bilgiler alan Bakan Bayraktar, bakanlık olarak belediyelerle ortak projeler ürettiklerini ve kentleri daha modern hale getirebilmek için çalıştıklarını kaydetti.
Çankırı’nın Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olduğunu ve birinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatan Bakan Bayraktar, Çankırı’daki kentsel dönüşüm projesine ağırlık verdiklerini ve inşaat çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini vurguladı.
Gazetecilerden gelen soruları da yanıtlayan Bakan Bayraktar, çözüm sürecini değerlendirdi. Sürecin Türkiye’nin barış ve kardeşlik süreci olduğunu ifade eden Bayraktar, “Çözüm süreci Türkiye’nin bütünleşme sürecidir. Köylerimizde insanlarımız üretimlerini yapsın. Barış artsın, kardeşlik artsın. Kırgınlıkları ortadan kalksın. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Köylerimize yatırım yapmak ve köylerimize dönüşleri sağlamak için gerekli teşviklerimizi, yatırımlarımızı yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak mesken kanadı bize ait. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Ne gerekiyorsa bunların hepsini beraber yapacağız” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından Bakan Bayraktar’a yöresel hediyeler takdim edildi.
(İHA)