BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.490,77
HABER /  GÜNCEL

Sur'dan acı haber yaralı asker şehit düştü

DİYARBAKIR Sur'da dün öğleden sonra çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş Göksal Cin bu sabah şehit düştü. Şehit askerin iki ay önce nişanlandığı öğrenildi.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda dün yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin, bu sabah şehit oldu.

Yaklaşık 2 ay önce nişanlanan şehit uzman çavuşun Zonguldak'taki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Güvenlik güçlerince ilçe merkezinde teröristler tarafından kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallelerde başlatılan operasyon devam ediyor.

Çalışmalar sırasında Hasırlı Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde açılan ateşle 3 asker yaralandı.

Sur İlçesi'ndeki ekipler tarafından çatışma bölgesinden çıkarılarak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden biri bu sabah saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Şehit olan askerin uzman çavuş olduğu ve keskin nişancı tüfeği ile açılan ateş sonucu göğsünden yaralandığı ifade edildi. 

Bölgede operasyonlar devam ederken, yer yer çatışmalar sürüyor. 

GENELKURMAY'DAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı da şehit askerle ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''02 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan bir kahraman silah arkadaşımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 03 Şubat 2016 tarihinde saat 08.30’da şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.''

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ 2 AYLIK NİŞANLIYDI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in Zonguldak'taki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Oğullarının şehadet haberi, Elvanpazarcık beldesinde yaşayan baba Şaban ve anne Azime Cin'e, Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi ve Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun tarafından verildi. Yaklaşık iki ay önce nişanlanan şehit Cin'in yakınları haberi alınca gözyaşlarına hakim olamadı. Fenalaşan şehit yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. 

Baba Cin "Yavrum yavrum", anne Azime Cin ise "Göksal bana bunu niye yaptın" diyerek feryat etti. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Askeri yetkililer ve şehidin yakınları, Cin'in ailesine taziye dileklerini iletti. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda dün yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin (24), kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olmuştu.