BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,53
ALTIN 2.498,41
HABER /  POLİTİKA

Sur'da çekilen klip Meclis'i karıştırdı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çekilen klip, HDP'nin tepkisine neden oldu. HDP'li Feleknas Uca, verdiği soru önergesinde sokağa çıkma yasağının olduğu ve yer yer çatışmaların yaşandığı Sur'da klibin nasıl çekildiğini sordu.

Abone ol

Sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların yaşandığı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çekilen bir klip TBMM gündemine taşındı. HDP milletvekili Feleknas Uca, şarkı için Sur'da çekilen kliple ilgili soru önergesi verdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kliple ilgili soruşturma başlattı.HDP) Diyarbakır milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır Sur’da çekildiği görülen kliple ilgili soru önergesi verdi.

KLİPTE NELER VAR?

Youtube’tan SAT5 - “Yalnızım Atam” (Sur Şehitleri Anısına) ismiyle yer alan klipte kar maskeli, silahlı bir rapçinin yıkık Sur sokaklarında, yer yer drone çekimler eşliğinde dolaştığı görülüyor. Bazı mahallelerinde hala sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur'da çekilen klipte ırkçı birçok söz yer alıyor.

EMNİYETTEN SORUŞTURMA

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde çekilen rap klibi ile ilgili soruşturma başlattı. Diyarbakır Valiliği ise klip çekimi için, yetkili makamlara yapılan herhangi bir izin başvuru bulunmadığını duyurdu.