BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90
GÜNCEL

Süper kanlı mavi ay tutulmasının burçlara etkileri Hande Kazanova anlattı

Kanlı Ay tutulması, Süper Ay ve Mavi ay tutulması birlikte görülecek. 31 Ocak 2018'de yani yarın görülecek bu olağanüstü ay tutulması nadir bir olay. 152 yılda bir olan Süper Kanlı Mavi Ay tutulması saat 18.34'te Türkiye'den izlenecek.

Yarın yani 31 Ocak'ta saat 18.34'ten sonra gökyüzüne bakarsanız, oldukça ender rastlanan bir gökyüzü olayına tanık olacaksınız. 2018 yılının en müthiş ay tutulması olarak nitelenen Süper Kanlı Mavi Ay tutulması gerçekleşecek. Süper Ay, Mavi Ay ve Kanlı Ay tutulması 152 yılda bir olan bir olay. 31 Ocak Çarşamba akşamı, Ay her zamankinden daha parlak olacak, daha kırmızı gözükecek ve "mavi" olacak.

Peki Kanlı Süper Mavi ay tutulması burçları nasıl etkileyecek en çok kimler dikkat etmeli? Ünlü astroloji uzmanı Hande Kazanova internethaber.com okurlarına yönelik özel bir değerlendirme yaptı;

Süper ay nedir : Yarın Ay, Dünya'ya en çok yaklaştığı noktada olacak. Ay ile Dünya arasındaki mesafe yarın 360 bin 198 kilometreye kadar inecek. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilileri, Süper Ay esnasında Ay'ın normalden daha büyük ve yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak gözükeceğini söylüyor.

Kanlı ay nedir : Süper Ay, yarın akşam Dünya'nın gölgesinde kalacak. Bu da Ay'ın hafif kızıl bir renge bürünmesini sağlayacak. Bu olaya "kanlı ay" deniyor. Güneş ışınları Dünya'nın atmosferinden geçerek Ay'ın yüzeyine indiğinde bu kırmızı rengi veriyor.

Mavi ay nedir : Mavi Ay olayının adı gibi mavi renkle bir ilgisi yok. Bir ay içerisinde meydana gelen ikinci dolunaya "mavi ay" deniyor.

Türkiye'den saat kaçta izlenecek : Kısmen evet. "Süper Kanlı Mavi Ay" saat 18.34'te Türkiye'den kısmen de olsa izlenebilecek. Türkiye'den bakıldığında Dünya'nın gölgesi Ay'ın neredeyse yarısının üzerine düşmüş şekilde görülecek.Tutulmanın en iyi izleneceği yer ise ABD'nin Batı yakası ve Güneydoğu Asya ülkeleri olacak.

Nasıl izleyebilirsiniz? : Her ne kadar Türkiye'den net biçimde gözlenemese de NASA, 'Süper mavi kanlı ay'ı görmek isteyenler için canlı yayında olacak.

Sitene Ekle