BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21
HABER /  GÜNCEL

Süper Dolunay bugün seçimi nasıl etkiler?

Kova burcunda Dolunay meydana gelecek, Cumhurbaşkanlığı seçimine denk gelen bu dolunay nasıl etkiler bırakacak?

Abone ol

Seçimlerin yapılacağı 10 Ağustos 2014 pazar günü saat 20:10’ da Kova burcunun 18 derecesinde dolunay meydana gelecek.

Yılın bu zamanı Ay Dünya’ya en yakın mesafede bulunduğu için geçtiğimiz ay olduğu gibi bu dolunay da Süper Ay sınıfında kabul ediliyor. Peki seçimlerin olduğu gün ortaya çıkacak süper ay nasıl bir etki yaratır..

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI İNTERNETHABER.COM'DA CANLI

Astrolog Demet Baltacı internethaber.com sitesindeki yazısında dolunayın etkilerini şöyle aktardı;

DOLUNAY SEÇİME GİDEN TÜRKİYE’Yİ NASIL ETKİLER?

Dolunay ülkemizin horoskopunun sekiz ve dokuzuncu evlerinde etkili olacak. Bu evler ekonomi, finansal ilişkiler, bankalar, ölüm, miras, sigorta, vergi, yer altı, kanalizasyonlar, uluslararsı borçlar, kanunlar, mahkemeler, din adamları, ulaşım, havayolu, büyük elçiler, uluslararası ilişkiler, üniversiteler, medya ve yayınevleri ile ilgili kavramları kapsar.

DOĞAL FELAKETLERE DİKKAT

Akrep burcundaki Mars ve Satürn ülkemizin beşinci evdeki Güneş ve Venüs’ü üzerinde önemli bir transit yapıyor. Dolunay derecesi Venüs’e kare. Malefik gezegenlerin bu transitleri ülke halkı için zorlayıcı durumlar yaratabilir. Bu geçmiş transitlerde de deneyimlenmiş bir durum. En son Satürn etkili bir dolunayda Soma faciası yaşandı. Kritik bir derecede yerleşmiş Venüs’ümüz etkilendiği zaman önemli doğal felaketlerle karşılaşabiliyoruz. 17 Ağustos Marmara depremi de bunlardan biri…

FİNANSAL KRİZLER OLABİLİR

Jüpiter Aslan burcunda Güneş ile kare açıda. Güneş ülke yönetimini ve lideri temsil eder. Jüpiter ülke liderinin özgüvenini arttırarak beklentilerini yükseltebilir. Bunun yanı sıra finans piyasalarında ciddi iniş çıkışlar, riskli durumlar oluşabilir.

SEÇİMDE DİNİ VE MANEVİ KONULAR ETKİLİ OLACAK

Dolunay ülkemiz için önemli bir günde meydana gelecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu yapılacak. Dolunay zamanları gizli olan konular açığa çıkar ve şartlar olgunlaşır. Belirsiz olan durumlar netleşir. Halkı temsil eden Ay bütün ışığını yansıtacak yani tavrını ortaya çıkaracak.

Haritanın tepesinde ilerleyen Chiron, Venüs ile Neptün ise Güneş ve yükselen ile üçgen açı yapıyor. Chiron transit Satürn ile tam üçgen açı içerisinde. İnanç, din ve manevi konuların halkın seçimlerinde etkili olduğunu gösterirken, sorunların çözümü ve yaraların şifalanması için önemli bir dönemde olduğumuzu işaret ediyor. Ülke yönetiminde ve liderin kimliğinde din kavramı çok öne çıkıyor.

REFORM, ÇATIŞMA, OTORİTE HEPSİ VAR

On birinci evde ilerleyen Uranüs, yeni şartlar, değişim ve reformlar için zorluyor. Bu alan yerel yönetimler, ülkeler arası anlaşmalar, müttefikler, kanunlar, meclis, ulusal amaçlar ile ilgili bir bölge… Bunun için alışılmış değerler, kanunlar, otorite ile çatışmalar doğabilir.

LİDERE BAKIŞIMIZ DEĞİŞECEK

Satürn ve Mars Akrep burcunda zamanı geçmiş eski kavramlar, çürümüş değerler, gereksiz olanlardan kurtulmak ve yeni olana yol almak için güçlü bir baskı oluşturuyor. Bu dolunay ülkemizin bir süredir içinde olduğu güçlü değişim ve dönüşüm sürecinde önemli bir dönemeç. Sadece liderin kim olduğu değil, lidere bakışımız ve onun fonksiyonları da değişecek. Bu hem Türk halkı, hem diğer halklar ve çevremizdeki ülkeler için geçerli bir durum.

Dolunay öncesi ve sonrası birkaç gün ülkede önemli bir lider, sanatçı, sporcu, bilim adamı vb. ünlü kaybı yaşayabiliriz. Halka açık alanlar, kalabalık yerlerde şiddet ve terör olayları oluşabilir. Deprem, sel, yangın, kaza vb. olaylarda risk daha fazla olacağı için temkinli olmalıyız.

KOVA BURCU DOLUNAY

Hava elementinin sabit nitelikli burcu Kova, özgür, sosyal, orijinal enerjisiyle geçmişten çok gelecekle ilgilidir. Bu nedenle kalıplaşmış değerlerin yıkılması, reformlar, devrimler, değişimler, projeler, umutlar, icatlar, bilim, teknoloji, uzay, astronomi, astroloji Kova burcunun konusudur. Son derece bireysel ve özgür enerjiler taşımasına rağmen grup faaliyetleri, organizasyonlar, toplumsal kavramlar da Kova ile bağlantılıdır. Tek tek bireylerde başlayan ve gruplar aracılığı ile büyük kitleleri etkileyen önemli değişimler Kova burcunu tanımlar.

KİŞİSEL HIRSLARLA ÇEKİŞMELER YARATIR

Aslan-Kova aksında yerleşen Ay ve Güneş, bireysel istekler, kişisel egolar, hırslar ile toplumsal kavramlar, kitlelerin menfaatleri arasında çekişmeler yaratabilir. Aslan yeni ayında doğan enerjilerin olgunlaştığı, görünür hale geldiği bir dönemde olacağız. Dolunay yöneticisi Uranüs Koç burcunda, Satürn ise Akrep burcunda. Uranüs Ay ve Güneş ile olumlu açı yaparken, Satürn zor bir pozisyonda yer alıyor. Üstelik diğer malefik Mars da Akrep burcunda Satürn ile birlikte yerleşmiş durumda.

BÜYÜK BİR ÇATIŞMAYI İŞARET EDİYOR

Uranüs ve Satürn de birbirine 150’lik açı yapıyor. Kurulu düzen ile değişim arasında büyük bir gerilim ve çatışma söz konusu. Geleceğe ve yeni olana ilerlemek için geçmişten ve güvendiğimiz kavramlardan uzaklaşmamız gerekebilir. Bu durumda Satürn ne ektiysek onunla da bizi karşılaştırabilir. Sorumluluklar, ihmal ettiğimiz kavramlar, hatalar daha görünür hale gelebilir. Satürn ve Mars birlikteliği güçlü enerjilerle acımasız, zorlayıcı, yıkıcı, şiddetli bir dönüştürücü özelliğe de sahip. Bencil, hırslı, aç gözlü tavırlar ciddi bir sınavla karşılaşabilir. Şişkin egoların dikkat etmesi gerekiyor.

GÜÇ ENERJİLERİ VE AŞIRILIKLAR ÇIKACAK

Dolunay haritasında Balık burcu yükseliyor. Haritanın tepe noktasında Yay burcu yer alıyor. Bu durumda Aslan burcunda yerleşen Jüpiter dolunayda önemli bir görev üstleniyor. Mars ile kare açı yapan Jüpiter kontrol edilmesi güç enerjilere, aşırılıklara yol açabilir. Kişisel egolar, hırslar, inançlar, düşünceler, felsefeler alanında abartılı tavırlar, tepkiler söz konusu olabilir. Modern yönetici Neptün ve Mars arasındaki üçgen görünüm yaratıcı ve uyumlu enerjilerle hayallerimizin peşinden gitmemizi teşvik edebilir.

Bireysel haritalarda geçmişin çürümüş değerlerinden uzaklaşmak ve geleceğe yol almak için güçlü enerjilerden destek bulabiliriz. Bu bir ilişki, kariyerimizle ilgili bir dönüm noktası da olabilir. Doğru olduğuna inandığımız değerleri cesaretle savunabiliriz. İsteklerimiz kendimizle birlikte bütünün de hayrına ise evren bizi destekleyebilir. Ancak kendi egomuz ön planda olursa ve bencil hırslar peşinde koşarsak kayıplarla karşılaşabiliriz.

DOLUNAY DUYGULARI YOĞUNLAŞTIRACAK

Dolunay dönemlerinde Ay’ın enerjisi duygularımızı yoğunlaştırabilir. Her zamankinden daha stresli, melankolik, karamsar olmamız mümkün. Satürn ve Mars özellikle kronik rahatsızlıkları ve depresyonu tetikleyebilir.

DOLUNAYIN VÜCUDA ETKİLERİ

Kova burcu bedenimizde ayak bilekleri, baldırlar, dolaşım sistemi ve toplar damarları, varisleri yönetir. Aslan burcundaki stelyum kalp, tansiyon problemlerini de arttırabilir. Dolunay öncesi ve sonrası birkaç gün bu bölgeleri zorlamamak ve dinlenmek doğru olacaktır. Gerginliği azaltıcı faaliyetlerde bulunmalıyız. Ailedeki olgun ve yaşlı kişilere özellikle dikkat etmek gerekebilir.

DEPREM VE SELİ TETİKLER

Doğa olayları da dolunay dönemlerinde artar. Satürn ve Mars’ın Akrep burcundaki pozisyonu deprem, sel, yangın vb. doğal olayları tetikleyebilir. Bunun yanı sıra halkı zorlayacak şiddet, terör, savaş vb. kavramlar daha zarar verici hale gelebilir. Güvenli ortamlarda bulunmaya özen göstermeliyiz.

KOVA'DAKİ DOLUNAYIN BURCUNUZA OLAN ETKİSİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN