BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  GÜNCEL

Sümeyye Erdoğan'dan 28 şubat itirafı!

Sümeyye Erdoğan, 28 Şubat'ta başörtüsü yasağından ötürü eğitim almada yaşadığı zorluğu anlatırken, "hayatımın dönüm noktasıydı" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, 28 Şubat'taki başörtüsü yasağından ötürü Trabzon'un Araklı ilçesine geldiğini ve buradaki İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördüğünü, bunun hayatının dönüm noktası olduğunu belirtti.

İFTAR PROGRAMINDA KONUŞTU

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Trabzon İl Temsilciliği'nin bir restoranda düzenlediği iftar programına Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, KADEM Trabzon İl Temsilcisi Dr. Sevdegül Aydın Munga, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu, eski Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve dernek üyesi çok sayıda kadın katıldı.

"ADALETLİ KADIN SÖYLEMİ İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Programda bir konuşma yapan Sümeyye Erdoğan, kadın meselesinin dünyanın her yerinde son derece politik bir mesele olduğunu belirterek, "Kökleri bu topraklara ait adaletli, hakkaniyetli özgün bir kadın söylemi inşa etmeye çalışıyoruz. Kadınlarımızın yaşadıkları sorunları ve ihlal edilen haklarını salt bir kadın meselesi olarak görmek yerine insan hakları temelinde insan merkezli bir konu olarak ele alıyoruz" dedi.

HAYATININ DÖNÜM NOKTASI OLMUŞ

Erdoğan, 28 Şubat'taki başörtüsü yasağına de değinerek, o dönem başörtüsü yasağından ötürü Trabzon'un Araklı ilçesine geldiğini ve buradaki İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördüğünü, bunun hayatının dönüm noktası olduğunu söyledi.