BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  GÜNCEL

Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiasında flaş gelişme

Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 Şubat'ta Bursa'da yaptığı konuşmada "Ben ve ailem tehdit edildi" demesi üzerine başlatılan soruşturmaya dahil edildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiası gündeme bomba gibi düştü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 Şubat'ta Bursa'da yaptığı konuşmada "Ben ve ailem tehdit edildi" demesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya, Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiası da dahil edildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Dün CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ile Twitter'daki '@fuatavni' isimli hesabı yönettiği öne sürülen eski polis Emre Uslu arasında Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenlenmesine ilişkin konuşmalar yapıldığına dair iddialar Akşam, Güneş ve Star gazetelerinde yer almıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu iddialar üzerine Anadolu Ajansı vasıtasıyla iddialarla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

recep-tayyip-erdogan-sumeyye-erdogan.jpg

AKŞAM, GÜNEŞ VE STAR'IN HABERLERİNİ İHBAR KABUL ETTİLER

Haberde başsavcılığın, haberleri ihbar kabul ederek resen başlattığı soruşturmanın, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nca yürütüleceği bilgisi yer aldı.

ERDOĞAN "BENİ VE AİLEMİ TEHDİT EDİYORLAR" DEMİŞTİ

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu yetkilileri ise söz konusu soruşturmanın, Erdoğan'ın 6 Şubat'ta Bursa'da yaptığı konuşmada, "Bu çete Türkmenlere giden TIR'ları durdurdu, bunlar şimdi beni ve ailemi tehdit ediyorlar" sözleri üzerine başlatıldığını bildirdi. Aynı kaynaklar, "Sümeyye Erdoğan'a suikast haberleri de bu dosyaya dahil edildi. Hazırlık numarasını bugün (dün) tarihli olarak verildi" dedi.

umut-oran.jpg 

"UMUT ORAN ŞÜPHELİ DEĞİL"

Savcılık kaynakları, CHP'li Umut Oran'ın sürdürülen soruşturma şüpheli olup olmadığı sorusuna, "Araştırıyoruz. Umut Oran şüpheli değil. Soruşturmanın şüphelisi fail meçhul olarak kaydedildi" yanıtını verdi. Aynı kaynaklar, soruşturmada görevlendirilecek savcının önümüzde hafta belirleneceğini, bazı güvenlik kurumlarıyla da yazışma yapıldığını söyledi.

UMUT ORAN İDDİALARA YANIT VERDİ

CHP'li Umut Oran dün konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 17 Şubat'tan itibaren hükümet yanlısı gazetelerde şahsıyla ilgili çirkin, planlı iftira niteliğinde haberler yayınlandığını öne sürerek şunları kaydetti: "Adım kullanılarak bu gazetelerde yapılan ve artık seviyeli değerlendirme yapmakta zorlandığım hastalıklı yayınlar karşısında açıklama yapmam zorunlu oldu. Herhangi bir yurttaşımızın aleyhine, insan hayatına kasteden, böylesine alçakça, iğrenç ilişkiler içine girmedim, girmem de. Bu olay tamamen akıl almaz bir hayal ürünüdür. İlk olarak yaptığım 'Bu olay tezgâhtır, kumpastır, tamamen reddediyorum' açıklaması halen ve aynen geçerlidir. Olmayan ilişkiler, hayal ürünü yazışmalar, partim ve benim adım üzerinden yapılmakta, bir takım karanlık odaklar 7 Haziran seçimlerine yönelik kirli hesaplarını sahneye koymaktadır. Ancak ilk günden bu yana sayısız suç duyurusunda bulundum. Böylesi bir alçakça komploya karşı gerekli hukuksal mücadeleyi gösterecek kararlılık ve azim içinde olduğum herkesce bilinir. Kamuoyunun bilmesi gereken tek şey, siyasal iktidarın kumpas kurma konusundaki birikimidir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yayınlarla ilgili soruşturma başlatmış olmasına da sevindim. Bu karalama kampanyasını yürütenlerin cezalandırılacağı, tek tek yargılanacakları günü göreceğimize inanıyorum."

Kaynak: Hürriyet