BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.496,92
HABER /  GÜNCEL

Sümeyye Erdoğan o parayı alıyor mu?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kızının, danışmanlık yaptığı için aldığı söylenen paranın yalan olduğunu Başbakan Yardımcısı Çelik açıkladı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın, babasının danışmanlığı için 52 bin lira maaş aldığı iddiasına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’ten yanıt geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın "bir kuruş bile ücret almadığını" bildirdi.

Çelik, Twitter hesabı üzerinden takipçilerine, son günlerin tartışmalı konusu olan Sümeyye Erdoğan'ın görevi karşılığı astronomik maaş aldığı iddiaları hakkında değerlendirmede bulundu.

Çelik, "Başbakanımızın kızı Sayın Sümeyye Erdoğan'ın yüksek bir maaşla babasına danışmanlık yaptığı iddiası tümüyle yalandır. Sayın Sümeyye Erdoğan, Ak Parti'den de resmi kuruluşlardan da bir kuruş bile ücret almamaktadır" dedi.

SÜMEYYE ERDOĞAN KİMDİR?[PAGE]

SÜMEYYE ERDOĞAN KİMDİR?

Sümeyye Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 kızından biri...  Araklı İmam Hatip Lisesi"nden mezun oldu.

2002 yılında girdiği üniversite sınavında sözel bölümde yüzde 23"lük, sayısal bölümde ise yüzde 85"lik dilimde yer aldı ve barajın 120 puan olduğu sınavda 134.5 puan alarak Türkiye"de bir üniversiteye girmeye hak kazanamadı.

Daha sonra Gürman Giyim"in sahibi Remzi Gür"ün sağladığı burs sayesinde Amerika"da Indiana Üniversitesi"nde sosyoloji ve siyaset eğitimi aldı.

Lisans eğitiminin ardından İngiltere"de London School of Economics"de ekonomi alanında yüksek lisans yapan Sümeyye Erdoğan, babası Başbakan Erdoğan'a "fahri danışmanlık" yapıyor.

Kariyer günlüğünde, Ürdün"de gidilen 6 aylık bir Arapça kursu, keman ve şan dersleri yer alıyor.