BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,25
HABER /  GÜNCEL

Sultangazi'de neler oluyor? Yine ortalık karıştı

SULTANGAZİ'deki olayların sebebi ne, neler oluyor? İstanbul Sultangazi'de Afgan ve Suriye uyruklu kişilerin Ramazan Şahin adlı bir genci bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla başlayan olaylar büyüdü.

Abone ol

SULTANGAZİ’de dün gece Afgan ve Suriye uyruklu kişiler tarafından Ramazan Şahin (24) bıçaklanarak öldürüldüğü iddiasına mahallelinin tepkisi sürüyor. Mahallede eylem yaparak ateş yakan gruba polis TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti.

İsmetpaşa Mahallesi'nde önceki gece kızlara laf attıkları iddia edilen Afgan uyruklu kişileri ile mahallenin gençleri arasındaki kavga ile başlayan olaylarda Ramazan Şahin bıçaklanarak öldürüldü.

Mahalleli, dün akşam saatlerinde de olayın yaşandığı yerde toplanarak protesto eylemi yaptı. Bazı kişilerin ateş yakması üzerine polis, TOMA ile tazyikli su sıkarak grubu dağıttı.

Yakılan ateşi de TOMA'yla su sıkarak söndürdü. Polis, bir daha biraraya gelen grubun önünü keserek Sultangazi Kaymakamlığı'na doğru yürümelerine engel oldu. Grup, daha sonra öldürülen Ramazan Şahin'in baba evinin önünde toplanarak bir süre slogan attı. Grup, burada dua ettikten sonra dağıldı.

POLİS GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI

Sultangazi'de sürekli artan tansiyon nedeniyle polis, ilçe genelinde güvenlik önlemlerini artırırken, ilçedeki yabancılar ise uyarılıyor. Bu arada Ramazan Şahin'in cenaze töreni sırasında Afgan uyruklu bir kişi saldırıya uğramış araya polisler girmişti.