BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  GÜNCEL

Karakolda canlı bomba patladı

İstanbul Sultangazi'de 75. Yıl Polis Merkezi'nde patlama...İlk belirlemeye göre; 1 polis memuru şehit olurken , 7 kişi yaralandı

Abone ol

İNTERNETHABER - Sultangazi Polis Merkezi'nde bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre, 1 polis memuru şehit olurken, 7 kişi yaralandı. Yaralıların bazıları Okmeydanı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehit olan polis memurunun kimliğinin  Bülent Özkan olduğu öğrenildi.

3.20120911131810.jpg

Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'ndeki patlamaya canlı bombanın yol açtı. Girişte X-Ray cihazı olmadığı için karakolun içine kadar giren canlı bomba kendini danışmanın önünde patlattı.  

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

SALDIRGANA AİT CESET VE EL BOMBALARI VAR

İlk belirlemelere göre Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Karakolu'nun içine kadar giren 20'li yaşlarında, 1.20120911140832.jpgkirli sakallı, sırt çantalı bir şahıs, üzerindeki bombayı patlattı. Olay yerinde saldırgana ait olduğu belirtilen parçalanmış bir ceset ve el bombaları olduğu öğrenildi. 

PATLAMA NASIL OLDU?

Saat 11.00 sıralarında Sultangazi Cebeci Caddesi'nde bulunan 3 katlı binadaki 75. Yıl Polis Merkezi'ne giden bir kişi bahçe kapısında bulunan polis memurunu geçtikten sonra bahçede yürümeye başladı.

Emniyet binasının merdivenlerini çıkan şüpheli, kapıdan girip x-ray cihazının önüne geldiğinde cebinden çıkardığı el bombasını müracaat bölümündeki polisin üzerine attı. Vurulmasına fırsat vermeyen saldırgan ardından da üzerinde bulunan bomba düzeneğinin pimini çekerek büyük bir gürültüyle kendini patlattı.


PATLAMA ÖYLE ŞİDDETLİYDİ Kİ...

Patlamanın etkisiyle canlı bombanın parçaları onlarce metre uzağa savrulurken polis merkezinin kapısında çökme nedeniyle büyük bir delik oluştu. Ayrıca kapı önünde bulunan zırhlı araçların bile camları kırıldı. Polis ekipleri, ikinci patlama ihtimaline karşı patlamanın olduğu bölgeyi emniyet şeridiyle çevirdi. Hiç kimse binaya yaklaştırılmadı. Çevredeki yollar da trafiğe kapatıldı.

TUĞLA YERİNE BETON YAPILDI

Polis merkezinin yaşanabilecek saldırı ihtimali gözönüne alınarak inşaatında tuğla değil beton malzeme kullandığı öğrenildi. Binanın tuğla olması durumunda yerle bir olabileceği bildirildi.

Patlamanın ardından olay yerine 10'un üzerinde ambulans sevk edildi. Saldırıda müracaat bölümünde bulunan polis memurunun şehit olduğu öğrenildi. 4'ü polis 8 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralılar Okmeydanı ile Vakıf Gureba eğitim ve araştırma hastanelerine kaldırıldı.

2 CANLI BOMBA İDDİASI

Saldırıyı gerçekleştirenlerin 2 kişi olduğu ve birinin patlamadan öldüğü bilgisi gelmişti. Ancak olay yerinde inceleme yapan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın bu bilginin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Çapkın'ın verdiği bilgiye göre saldırıyı gerçekleştiren bir kişiydi. Kimliği de tespit edildi. Ancak bu konuda medyaya bilgi verilmedi. 

1.20120911132138.jpg

EVRAK SORMA BAHANESİYLE GİRDİ

CNN Türk muhabirinin aktardığına göre karakolun bahçe girişinde X-Ray cihazı bulunmuyordu. Canlı bomba bu kapıdan rahatlıkla geçti ve danışmaya kadar ulaştı. Evrak sorma bahanesiyle içeri giren canlı bomba  üzerindeki bombayı da bu noktada patlattı.  

KAN ANONSLARI YAPILDI

Saldırıda yaralanan polisler için polis telsizinden sık sık kan anonsları yapıldı. Polisler yaralı meslektaşları için seferber olup hastanelere akın etti. 

2.20120911132223.jpg

NOT: Bu haber yeni bilgilerle
sürekli güncelleniyor...