BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultangazi Dünya Çevre Günü'nü kutladı

Sultangazi Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nü, sultangazi Mesire Alanı’nda düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı.

Abone ol

Törene Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile birlikte Başkan Yardımcıları Mustafa Birinci ve Hakan Ceylan ile bazı birim müdürleri ile izci gruplarının oluşturduğu çok sayıda öğrenci katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Altunay, okulların kapanmakta olduğunu hatırlatarak, “Bu güzel günde sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Bundan sonra sizleri sık sık buraya, Sultangazi Mesire Alanı’na bekliyoruz” dedi.

İZCİ ALANI YAPILIYOR

Sultangazi Mesire Alanı’nın bütün İstanbul’a hizmet etmeye hazırlandığını belirten Başkan Altunay, Dünya Çevre Günü’nde yapılan bu coşkulu etkinliğin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Başkan Altunay, “Sultangazi Mesire Alanı İstanbul’un Avrupa yakasının ilk izci alanı olacak. Bunun için Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bir proje yürüteceğiz. Burada sizler çadırlarınızı kurup kamp yapacaksınız.

Gelin Sultangazi’yi yaşam kalitesi yüksek bir şehir statüsüne birlikte sokalım. Kirletmemeyi, temiz tutmayı öğrenelim. Biz ağaç dikeceğiz, sizler koruyun”
diye konuştu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Kutlamalar kapsamında, çevre ile ilgili olarak düzenlenen resim, fotoğraf, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Yarışmada birinci olanlara bisiklet, ikinci ve üçüncü olanlara ise fotoğraf makinesi verildi. İzcilerin ellerinde döviz taşıyarak yaptığı Sevgi Yürüyüşü’nün ardından izciler Başkan Altunay ile birlikte ağaç diktiler.