BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  GÜNCEL

Sultanbeyli'de terör savcısına silahlı saldırı!

Sultanbeyli'de terör savcısının aracına silahlı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Dink cinayeti soruşturması ve MİT TIR'ları davasında görev alan Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'a silahlı saldırı düzenlendi.

Sultangazi'de makam otomobiliyle giden Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'a silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken Çalışkan'ın makam aracına eskortluk yapan koruma aracına mermiler isabet etti.

Silahlı saldırı saat 21.15 sıralarında TEM otoyolu Sultanbeyli istikametinde üzerinde meydana geldi. Çağlayan Adliyesi'nde Terör ve Örgütlü Suçlar soruşturma bürosunda görevli olduğu belirtilen bir savcının makam aracına yol kenarından ateş açıldı. 

Koruma polislerinin de içinde bulunan araca 4 mermi isabet etti.

SALDIRGANLAR KAÇTI

İlk tespitler sonunda ateşin yol kenarında pusu kuran kişi veya kişilerce ateş açıldığı, olaydan sonra kaçtıkları tespit edildi.

İstanbul Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.  

BİRÇOK ÖNEMLİ SORUŞTURMADA GÖREV ALDI

Savcı Çalışkan, aralarında Hrant Dink cinayeti soruşturması ve MİT TIR'ları davası gibi Türkiye'nin gündemini meşgul eden birçok önemli soruşturma ve davada görev aldı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ İLE İLGİLİ 29 POLİS HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLADI

Savcı Çalışkan ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili  İstanbul’da kabul edilen ilk darbe davasının iddianamesini yazan kişi.