BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultanbeyli'de stratejik yönetim konuşuldu

Kağıthane Kaymakamı Ahmet Narinoğlu “Yerel Yönetimlerde Stratejik Yönetim ve Planlama” konusundaki çalışmasını Sultanbeyli Belediyesi yöneticilerine sundu.

Abone ol

Belediye Meclis Salonu’na düzenlenen seminere, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, başkan yardımcıları, danışmanları ve birim müdürleri katıldı.

Narinoğlu, konuşmasına uygulanmakta olan yönetim sistemlerinin niteliklerini detaylandırarak başladı, yerel yönetimlerin örgütlenme şekli ve yapılması gereken dönüşüm çalışmaları gibi konularda bilgi verdi. Belediyelerin kaynak üretmesi gerektiğini anlatan Narinoğlu, “Yerel yönetimlerin etkin, amaca uygun, verimli ve planlı kaynak, imkan ve potansiyel üretme çabaları her şeyden önemlidir” dedi.

“Lider insan odaklı ve değişimci olmalı”

Yerel yönetimlerde stratejik liderliğin gereklerinden bahseden Narinoğlu, “Liderlik insan odaklı, değişimci, yol gösterici ve emanetçi olmaktan geçer. Liderin insan, ekip, kaynak, zaman ve bilgiyi iyi yönetmesi olmazsa olmazdır” dedi.

Narinoğlu konuşmasını “Yönetimin yerel yönetişime, planlamanın katılımcı ve mekânsal planlamaya dönüşmesi halinde stratejik yönetim doğacaktır.” diyerek sonlandırdı.