BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.502,40
HABER /  GÜNCEL

Sultanbeyli'de karakola bombalı saldırı!

Sultanbeyli'de karakola bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası karakolda yangın meydana gelirken bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.

Abone ol

Sultanbeyli'de, Fatih Polis Merkezine düzenlenen bomba yüklü araçlı saldırıda 5 polis memuru ve 5 vatandaş yaralandı. Üç katlı bina harabeye dönerken, .ombanın etkisiyle 15 araç büyük hasar gördü.

KARAKOLA BOMBALI SALDIRI İŞTE İLK FOTOĞRAFLAR

 İŞTE TERÖRİSTİN KİMLİĞİ

Sultanbeyli'de 5'i polis 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bomba yüklü araçlı saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiği belirtildi. Saldırganın 1990 doğumlu Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı Ayhan Gükçe olduğu ifade ediliyor.

Sultanbeyli'de Fatih Polis karakoluna bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası, karakolda yangın çıktı. Saat 01:00 sularında meydana gelen patlama sonrası polis merkezinde büyük çapta hasar meydana gelirken, yangın bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

YARALILAR TABURCU EDİLDİ

Saldırıda yaralanan biri komiser yardımcısı 5 polis memurunun kaldırıldıkları Sultanbeyli Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi. Polis memurlarının patlamada hafif yaralandıkları kaydedilirken, bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda yaralanan ve aynı hastaneye kaldırılan 5 vatandaşın da tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.

ARAÇTA MEYDANA GELDİ İDDİASI

Öte yandan bazı görgü tanıklarının iddiasına göre de, patlamanın polis merkezinin duvarına çarpan bir araçta meydana geldi.
sultanbeyli-polis-karakoluna-saldiri.jpg
Saldırının hemen sonrası karakol ve çevresi ateş topuna dönerken, saldırı sosyal medyada büyük tepki gördü. Bazı kullanıcılar, saldırı sonrası bölgeden çeşitli fotoğraflar paylaştı.


KARAKOLUN BİR BÖLÜMÜ ÇÖKTÜ

Patlama sonrası karakolun bir bölümünün çöktüğü belirtilirken, saldırı sonrası teröristlerin kaçtığı iddia edildi.

saldiri.20150810015840.jpg

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Patlama sonrası henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu arada karakol önünde toplanan bir grup vatandaş, teröre lanet yağdırdı. Patlama sonrası bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındığı belirtildi.

 fatih-karakolu.20150810014426.jpg

KALABALIK GRUP HDP İLÇE BİNASINA YÜRÜDÜ

Bu arada patlama sonrası olay yerinde toplanan bir grup gösterici, PKK lehine sloganlar atarak HDP ilçe binasına yürüdüğü belirtildi. Polis, göstericiler etrafında barikat kurdu. TOMA ile önlem alan polis kalabalığı dağıttı.