BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  GÜNCEL

Sultanbeyli saldırısı ikinci teröristin görüntüsü

SULTANBEYLİ saldırısıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sultanbeyli saldırısında polisleri hedef alan ikinci teröristin görüntüsü ortaya çıktı.

Abone ol

Türkiye bu sabah İstanbul Sultanbeyli'deki polis merkezine düzenlenen saldırıya kilitlendi.

Saldırıyı düzenleyen teröristlerden birinin görüntüleri ve kimliği sabah saatlerinde ortaya çıkmıştı. Emniyet diğer teröristin de görüntüsüne ulaştı. Teröristin eğildiğin duvar dibinden bir süre etrafı gözetledikten sonra ara sokağa girdiği görülüyor.

İşte o anlar...


TERÖRİSTLERİN ÜZERİNDEN BUNLAR ÇIKTI

Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezine düzenlenen bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada öldürülen teröristlerden, 2 uzun namlulu otomatik silah, 2 tabanca, bu silahlara ait 8 şarjör ile çok sayıda fişek ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yapılan açıklamada, 10 Ağustos günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi önünde bombalı araç ile intihar saldırısı gerçekleştirildiği, olayda 3 polis ve 7 vatandaşın hafif yaralandığı, polis merkezi ve çevresindeki araçlarla binalarda büyük çapta maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

Olay yeri ve çevresinde ilgili uzman ekiplerce inceleme çalışması sürdürülürken saat 06.50 sıralarında 2 terör örgütü mensubu tarafından, çalışma yapan ekiplere yönelik silahlı ve bombalı saldırı eylemi gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

''İlk ateş esnasında 1’i ağır olmak üzere 2 meslektaşımız yaralanmış, kaldırıldıkları hastanede Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürümüz 3. Sınıf Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Hafif yaralı olan meslektaşımızın tedavisi devam etmekte olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Silahlı ve bombalı eylemi gerçekleştiren 2 terör örgütü mensubu silahlı çatışma neticesinde ölü olarak ele geçirilmiştir. Terör örgütü mensuplarından 2 uzun namlulu otomatik silah, 2 tabanca, bu silahlara ait 8 şarjör ile çok sayıda fişek ele geçirilmiştir.''

Açıklamada, olayla ilgili adli tahkikata başlanıldığı bildirildi.

sultanbeyli-saldiri.jpg
BOMBA UZMANI POLİS ŞEHİT OLDU

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi yakınında önlem alan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu.

Saldırının ardından polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, Şube Müdürü Çeken ağır yaralandı. Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılan Beyazıt Çeken, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLİYOR

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine düzenlenen bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlenecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 10 Ağustos'ta saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi Amirliğine yapılan terör saldırısı sonrasında, inceleme için olay yerine gittiği esnada uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Çeken'in, kaldırıldığı Sultanbeyli Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen şehit olduğu anımsatıldı.

Açıklamada, Adli Tıp Kurumu morgunda bulunan şehit 3. Sınıf Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken’in naaşının, saat 17.00'de İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesinde gerçekleştirilecek törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Konya'ya gönderileceği kaydedildi. 

sultanbeyli-saldiri-sehit.jpg
BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Şehit Beyazıt Çeken'in, Cihanbeyli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Çeken'in yakınları haberi aldıktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı.