BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sultanahmet saldırısı Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sultanahmet patlamasına ilişkin hem Twitter'dan hem de partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sultanahmet patlamasına ilişkin haberlere getirilen yayın yasağını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Turizmin kalbinde, Sultanahmet'te bomba patlayacak, siz hiçbir önlem almayacaksınız. Sonra ne yapacaksınız? Ambulans gitmeden yayın yasağı getireceksiniz. Bu hükümet, ülkeyi yönetemiyor" dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

DAHA AMBULANS GİTMEDEN...

"Sultanahmet'teki hain saldırı ile ülkemize kastedenler emellerine asla ulaşamayacaktır. Terörü ve terörden beslenenleri nefretle kınıyorum. Turizmin kalbinde, Sultanahmet'te bomba patlayacak, siz hiçbir önlem almayacaksınız. Sonra ne yapacaksınız? Ambulans gitmeden yayın yasağı getireceksiniz. Bu hükümet, ülkeyi yönetemiyor.

"KİŞİ BAŞINA GELİR NEDEN DÜŞÜYOR?"

Kişi başına gelir 2014'te 10 bin 390 dolardı. 2015'te gelir düştü. Niye bu kişi başına gelir düşüyor? Herkesin geliri artarken, Türkiye'deki vatandaşların neden geliri düşüyor? Kim yönetiyor bu ülkeyi?

Yargı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın arka bahçesi haline dönüştürülmüştür. 

Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Hitler örneği verdi. Parlamenter sistemdi başkanlık sistemine döndü dedi. Söylediğinin farkına vardı, kendi internet sitesinde kendi sözlerini sansürledi. Aynı Almanya başkanlık sisteminden vazgeçip parlamenter sisteme geçti ve Almanya bugün Avrupa'nın en gelişmiş ülkesidir. 13 yıldır terörü çözemediniz kim size engel oldu. 13 yıldır iktidardasınız hangi sorunu çözdünüz. 6 milyon gencimiz işsiz.

Ülkemizi seviyoruz, yazık günah bu ülkeye, içimiz acıyor. Babalar çocuklarını toprağa veriyor. Bundan daha büyük bir acı olabilir mi? Bu acıyı 13 yıldır kim yaşatıyor bize?

"NEFRETLE KINIYORUM"

Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise "Hain saldırı ile ülkemize kastedenler, emellerine asla ulaşamayacaktır. Terörü ve terörden beslenenleri nefretle kınıyorum" ifadesini kullandı.