BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,65
HABER /  GÜNCEL

Sultanahmet bombacısı karadul çıktı! FLAŞ!

Sultanahmet'te 1 polisin şehit olduğu intihar saldırısını gerçekleştiren intihar bombacısının Rusya'daki bombalama eylemlerini gerçekleştiren Karadullar Örgütü'nden olduğu iddia edildi.

Abone ol

Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu intihar saldırısıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün, saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın Moskova'da 38 kişinin öldüğü bombalı saldırıları gerçekleştiren Karadul örgütünün üyesi olduğunu ileri sürdü.

Sultanahmet'teki saldırıyı gerçekleştiren kadının kimliği Elif Sultan Kaysen olarak açıklandı. DHKP-C ise eylemi üstlenen bir bildiri yayınlamıştı. Ancak ailesinin cesedin kızlarına ait olmadığını aaçıklaması üzerine cesedin Elif adlı kadına ait olmadığı anlaşıldı. Bu kez kamuoyu ölen intihar bombacısının kim olduğu tartışmaya başladı.

SALDIRGAN SEŞEFİ ÇEÇEN GRUBU KARA DULLAR ÖRGÜTÜNDEN

Tartışmalar sürerken bomba iddia Fox Haber Müdürü Ercan Gün'den geldi. Anahaberde yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili ulaştıkları bomba bilgiyi paylaşan Ercan Gün, "Bu eylemin arkasında uluslararası bir örgüt var. Bu örgütün adı 'Karadullar' örgütü. Rusya'da bir çok eyleme imza atmış bir örgüt bu. Selefi yapılanma üzerinde duruluyor. İstihbarat birimleri saldırıyı yapan kadının Çeçen uyruklu olduğunu belirtiyor. Bunlar hep Rusya'da eylem yapmıştı. Bu kez neden Türkiye'de yaptıklarına dair bir bilgi yok. Bu Türkiye'nin bugüne kadar karşılaştığı eylemlerin dışında bir eylem. Karadullar siyah kıyafetler giyer. Bu intihar bombacısının üstündeki kıyafet de siyahtı." diyerek saldırganın kimliğiyle ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

SALDIRGAN 5 AYLIK HAMİLE

Fox muhabiri yapılan otopside intihar eylemcisinin 5 aylık hamile olduğunun tespit edildiğini söylerken, rahimdeki bebeğin erkek olduğunun belirlendiğini de iddia etti.

KİM BU KARADULLAR?

Rusya'nın başkenti Moskova'da 2010 yılında gerçekleştirilen saldırılarda 38 kişi ölmüştü. Bombalı saldırılar, 'Kara Dul' olarak bilinen Çeçen kadın intihar bombacıları tarafından gerçekleştirilmişti.
 
Rusya'ya yönelik bugüne kadar düzenlenen intihar saldırılarının çok büyük bir kısmında da Kara Dullar rol almıştı. Kara Dullar, ilk olarak 2002 yılında Moskova tiyatro baskınında ortaya çıktı. Çeçen militanlar, 2002 yılında bir tiyatroyu kuşatarak, yaklaşık 850 kişiyi rehin aldı.               
 
Günlerce süren olay Rus askerlerin müdahalesiyle son bulurken, Çeçen gerillalar da dahil olmak üzere 200'e yakın kişi hayatını kaybetti.                
 
Dünyada büyük yankı bulan bu olayda basına, rehin alanların arasında siyah giyimli kadınların görüntüleri yansıdı. Böylece dünya, Çeçen "Kara Dullar"la tanışmış oldu. Kara Dullar, daha sonra çoğu çocuk 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği Beslan okul saldırısında da yer aldı.
 
TEPEDEN TIRNAĞA SİYAH GİYİNİYORLAR
 
Kara Dullar, kısaca eşlerini Rusya ile savaşta kaybeden ve silahlı mücadele saflarına katılan kadınlar olarak biliniyor. Bu kadınların önemli bir bölümü hareketin içinde intihar bombacısı oluyor.
 
Bu kadın militanlara "Kara Dul" denmesinin sebebi, tepeden tırnağa siyah giyinmeleri. Ayrıca Kara Dul ölümcül bir örümcek türü.
 
Rusya'da özellikle 2000'lerin ilk yarısında düzenlenen çok sayıda intihar saldırısında Kara Dullar önemli rol oynuyordu. O dönemde düzenlenen saldırılarda yüzlerce Rus hayatını kaybetmişti.