BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sultan Tarlacı beklenen kitabı ile okur karşısında

Sultan Tarlacı’nın beklenen kitabı Tuti Kitap okurları ile buluştu.

Abone ol

Sultan Tarlacı, bir dönem ülke gündemini işgal eden, kitleleri televizyona kitleyen haberden esinlenerek hazırlanmış olduğu 197 Gün adlı polisiye gerilim romanını Tuti Kitap okurlarına sunuyor.

Parapsikoloji, durugörü, psişik güçler gibi konulara meraklı olanlar için soluksuz okuyacakları bir roman olan 197 Gün, korkunç bir cinayet ile başlıyor. Kitap, işlenen cinayetin ardından gelişen olaylar silsilesinde parapsikolojiye merkalı bir nörolog, psişik yeteneği bulunan matematik öğretmeni, cinayet masası dedektifi komiserin yaşadıklarını konu alıyor.

başliksiz-1.20150402121112.jpgDoç. Dr. Sultan Tarlacı Beyin Omurilik ve Kas hastalıkları uzmanı olmasına rağmen, temel ilgi alanı insandaki "bilinç" konusudur. Bilinci anlamanın en iyi yolunun kuantum fiziği olduğunu düşünen Tarlacı, her ikisini bir arada ele alan yeni bir bilim dalının (NöroKuantoloji) isim babası ve kurucusu olmuştur. Kuantum fiziği, sinir bilimi ve parapsikolojiyi aynı kazanda kaynatıp özünü bulmakla uğraşırken İbn-i Arabi'nin Sufi mistizmine denk gelmiştir.

Bilimin parapsikoloji konusunda görünmez sansürünü aşmanın zor olduğuna inanmakla birlikte gene de bilincin kafatası dışına uzandığı düşünmektedir. Ölümden sonra bir yerlerde bilincin var olmaya devam ettiği ve insandaki bazı duyuların zaman-mekan sınırına tabi olmadığı konusunda okumakta, öğrenmekte, yazmakta ve konuşmaktadır.

Tarlacı, yapmış olduğu çalışmaların doğrultusunda, akıcı kurgusu, ikna edici bilimsel zemini, ilgi çekici dinî ve parapsikolojik yaklaşımlarıyla polisiye romanlar içinde türünün tek örneği olan 197 Gün ile okuyucuya elinden bırakmadan okumak isteyeceği, soluksuz bir hikaye sunuyor.

SULTAN TARLACI KİMDİR?

Rize Lisesini bitirdikten sonra Tıp fakültesine başlayan Doç. Dr. Sultan Tarlacı, Tıp eğitimini 1995’de Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayan Tarlacı dönem birincisi olarak mezun olmuştur. Nöroloji uzmanlığını 1995-2000 yılları arasında Ege Üniversitesi, Nöroloji Anabilim dalından almıştır. 2001-2013 yılları arasında Özel hastanelerde serbest nörolog olarak çalışmıştır. 2000 ve 2001 yıllarında TÜBİTAK-Beyin Araştırmaları Derneği ödülleri, 2003 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Sedat Simavi Sağlık Bilimleri Ödülü ve 2014 yılında öğrenciler tarafından verilen NeoCortex ödülü almıştır. Birçok uluslararası yayını olan Tarlacı halen Şifa Üniversitesinde (İzmir) çalışmaktadır.