BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.480,68
HABER /  GÜNCEL

Sultan Abdulhamid'in kızılderili damadı!

Sultan Abdulhamid'in miras davası, Amerika’da Kızılderililere kadar uzandı.

Abone ol

Birinci kuşak varislerin belirlendiği davada, Osmanlı İmparatorluğu’nun 34’üncü Padişahı 2’nci Abdülhamid’in torunu Samiye Hatun’un ABD ’de bir Kızılderili ile evlenerek “D’appadoca” soyadını aldığı ve 23 yıl önce 78 yaşında iken New York’ta vefat ettiği ortaya çıktı.

ABD’DEN BİLGİ GELMEDİ

Mahkeme , ABD Konsolosluğu’ndan, Samiye D’appadoca’nın mirasçılarının kim olduğunun tespitini istedi. Ancak bugüne kadar konsolosluktan bir cevap gelmedi. Bu arada mahkeme, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşiv Daire Başkanlığı’ndan da yurtdışına çıkarılmış hanedan üyelerinin kayıtlarını istedi. ABD’den ve Osmanlı arşivinden kayıtlar gelince Abdülhamid Han’ın toplam kaç mirasçısının olduğu ortaya çıkacak.

BİRİNCİ KUŞAK MİRASÇILAR BELİRLENDİr973301.jpg

2’nci Abdülhamid’in soyundan olduklarını iddia eden 32 kişi, miras için 6 yıl önce dava açtı. İstanbul 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi, mirasçı tespiti için dosyayı bilirkişiye gönderdi.

Bilirkişi, 1909 yılında tahttan indirilip 1918’de Beylerbeyi Sarayı’nda vefat eden Sultan 2. Abdülhamid’in süren soyunun 15 kişi olduğunu, evlenmelerle de yeni mirasçılar çıktığını tespit etti. Abdülhamid’in dudak uçuklatan servetinden pay almak isteyen sahte varisler de ortaya çıktı.