BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Süleymancıların lideri Alihan Kuriş Kimdir cemaatinin mavi esrarı

Süleymancılar Cemaati'nin lideri Alihan Kuriş olarak biliniyor. Süleymancıların lideri Ahmet Arif Denizolgun'un ölümünün ardından Alihan Kuriş başa geçti. Alihan Kuriş kimdir ve neden Süleymancılar mavi bere takıyorlar?

Abone ol

Süleymancılar'ın lideri Alihan Kuriş Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arif Denizolgun’un ölümünden sonra ‘Süleymancı Cemaati’nin lideri olmuştu. Alihan Kuriş cemaat liderliğini üstlendiği 2016 yılında 34 yaşındaydı. Daha önceki Süleymancılar cemaati lideri Ahmet Arif Denizolgun'un yeğeni olan Alihan Kuriş'in asıl mesleği mimarlık.

Süleymancılar cemaatinin son lideri Ahmet Arif Denizolgun, 2015 yılında yüksek tansiyona bağlı beyin kanamasından dolayı hayatını kaybetmişti. Denizolgun'un cenazesinde Süleymancılar mavi bereleri ile ortaya çıkmışlar ve hayli ilgi çekmişlerdi.

Alihan Kuriş nasıl cemaat lideri oldu?
Diğer bir çok cemaatte olduğu gibi Süleymancılar grubunda da liderlik aile üyeleri arasında el değiştiriyor. Alihan Cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’dan liderlik torunu Ahmet Arif Denizolgun’a kalmıştı. Denizolgun'dan sonra ablasının oğlu olan Alihan Kuriş başa geçti.

Süleymancılar niye mavi bere takıyorlar?
Süleymancılar kendilerine Süleymanlılar denilmesini istediği gibi cemaat üyelerinin mavi takke takmalarını da istiyorlar. Bunun kaynağı ilk liderleri Süleyman Hilmi Tunahan'ın mavi takkeyi tercih etmesine dayanıyor. Bir diğer tez ise 'eşitlik' için bu renkte takke takılıyor. Süleymancılar asla kot giymemeleri ve çoraplarını da farklı bir şekilde çıkarmalaır ile anılıyorlar.

Süleymancılar Cemaatini kuran Süleyman Hilmi Tunahan kimdir? : 30 yaşındayken profesör unvanı alan Süleyman Hilmi Tunahan, aynı zamanda hukuk fakültesini yüksek dereceyle bitirmiştir. Cemaatin kurucusu olan Süleyman Hilmi Tunahan 1888’de, Bulgaristan, Silistre’nin Hezargrad kasabasında doğmuştur. 

Süleymancılar : Hepimiz ona tabii olduk
Süleymancılar Cemaati Alihan Kuriş başa geldiğinde ona tabii olduklarını şu açıklama ile duyurmuşlardı: 'Cemaatimizin yeni idarecisi, yeni büyüğü, yeni ağabeyi 37 yaşındaki mimar, iş adamı ve aynı zamanda çok iyi bir eğitim ve öğretim ile din ilimlerinde söz sahibi ve tasavvuf ehli olan sayın Alihan Kuriş beyefendi olmuştur.

Cemaatimizin bütün büyükleri kendisine tabi olmuştur. Süleymanlı cemaatinde an itibari ile bir liderlik tartışması, bölünmesi YOKTUR. Daha da mühimi şudur ki, muhterem ve merhum büyüğümüzün alemi değişmesinden sonra, liderlik konusunda hiçbir tartışma, bölünme ve anlaşmazlık da olmamıştır.

Yolumuz din-i İslam’ı, ümmeti, milleti, devleti savunmaya, korumaya ve bu değerlere hizmet etmeye devam edecektir. Vatan hainlerine, din düşmanlarına, bozuk akımlara, devleti yıkılışa götüren üzeri örtülü planlara set olmaya devam edecektir.'

Süleymancılar neyin nesi liderleri kimdir mavi takke takıyor ve...