BIST 9.732
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.424,19
HABER /  SEÇİM

Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na olay benzetme

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Aydın'da MHP ve CHP liderlerini küplere bindirecek benzetmeler yaptı.

Abone ol

AYDIN'da konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Aydın AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki hedefini minimum yüzde 41,7 olarak açıkladı.

MHP ve CHP liderleri hakkında da konuşan Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'na 'tipi tip' benzetmesi yaparken, Bahçeli için 'ağzındaki salyalar köpürüyor' dedi.

Aydın AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına katılmak üzere kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Aydın İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalar yaptı.

AYDIN'DA NE KADAR OY ALACAKLAR?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Aydın'dan Recep Tayyip Erdoğan'ı çıkacak olan oy oranını açıklayan Süleyman Soylu, hedefin minumum yüzde 41,7 olduğunu söyledi.

süleyman-soylu-aydinda.jpgOsmanlı ve Selçuk devletleri de dahil olmak üzere halkın ilk defa cumhurbaşkanını kendi oyları ile seçeceğini anımsatan Soylu, şunları söyledi;

-"Türkiye, her cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde krizlerle karşı karşıya kalmıştır. Yaratılan bu krizler, vesayet sisteminin bir kere daha güçlenmesine neden olmuştur. Yani devlet, halktan koparılmış, devlet millet kavgası sürekli olarak başlatılmıştır. Onun için 10 Ağustos, devlet millet muhabbetinin başlangıcıdır. Sadece Recep Tayyip Erdoğan da, cumhurbaşkanı olmayacaktır. Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet Han, Abdülhamit, Abdülmecit, Atatürk'ün hayalleri, Menderes, Özal, Erbakan ve bu memlekete hizmet etmek isteyen herkes, cumhurbaşkanı olacaktır.

ERDOĞAN HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLACAK

Tayyip Erdoğan, sadece kendine oy verenlerin de cumhurbaşkanı olmayacaktır. Alevilerin, Kürtlerin, Türklerin, kadınların, gençlerin, köylünün, emekçinin ve 76 milyon her bir ferdin cumhurbaşkanı olacaktır. Çünkü yeni Türkiye, hepimizin birlikte olduğu Türkiye'dir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri, halkın vesayete galip geldiği zaferin takıdır. Yıllardan beri her cumhurbaşkanlığı seçimi ve darbede, vesayet birer adım büyüyerek milleti iktidardan uzaklaştırdı. İktidar olundu ama muktedir olunamadı. Muktedir, vesayet oldu. 10 Ağustos, milletin vesayete, faiz lobisine, kurulan tuzaklara ve darbecilere darbesidir. Tam bağımsızlıkla ve milli egemenlikle vuslattır".

BAHÇELİ İÇİN 'SALYA' SÖZÜ

Muhalefet liderleri Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu da sert sözlerle eleştiren Soylu, Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Türkiye'nin nimetlerinden faydalananların hepsinin önünü kapattığını söyledi. Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

-"Tayyip Erdoğan, 77 milyon insanın önünü açmıştır. Şimdi Devlet Bahçeli'nin maalesef ağzından salyalar akar bir şekilde köpürmesinin sebebi budur. Ellerindeki imkan gitmiştir.

TİPİ TİP KEMAL

Kılıçdaroğlu'nun her noktada hakaret etmesinin nedeni budur. 1970'lerde biz çocukken Tipi Tip diye bir sakız vardı, içinden siyasi karikatürler çıkardı. Adam, tipi tip Kemal. Sabah akşam farklı. Siyasi karikatür gibi anlamak mümkün değil. Onun için bunların siyasi ciddiyetleri yoktur. Hepsinin akortları bozulmuş. Yaptıkları ve söyledikleri birbirleriyle uyumlu değil. Birisi Bremen Mızıkacıları gibi başka çalıyor, diğeri farklı çalıyor. Uyumları, akortları ve birbirleriyle ahenkleri yok. Devlet Bahçeli ile ilgili söz söylemek istiyoruz ama acaba 11'inden sonraya mı bıraksak? Çünkü bu oluşturduğu süreci 11'inden sonra bu büyük millet affetmeyecektir."

süleyman-soylu-aydin.jpg

İSVİÇRE ÇAKISI EKMELEDDİN

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu 'İsveç çakısına' benzeten Soylu, şöyle devam etti:

-"Bugün bizim karşımızda da, cumhurbaşkanı adayı var. Dününü bilmediğimiz, bugününden pek haberdar olmadığımız, yarın ne karar alacağı ve tercihleri konusunda, destekleyen siyasi partilerinin bile henüz emin olamadıkları cumhurbaşkanı adayı var. İsveç çakısı gibi bir adam… Sabah bir numara, öğlen bir numara ve akşam bir numara. İsveç çakısı içerisinden, cımbız ve gazoz açacağı dahil her şey çıkıyor. Şimdi şöyle bir adam düşünün, ülkücülere Başkurt selamı yapıyor. 'Ben olmazsam oyumu Selahattin Demirtaş'a verirdim' diyor. Yani üstü kaval altı şişhane. Menderes'in mezarına gidince sahte gözyaşları döküyor. Ama oradan çıkışta Menderes'in Celladı İnönü'yü övüyor. Tam İsveç çakısı. 20-25 gün önce 'Türkiye, İsrail-Filistin meselesinde tarafsız kalmalıdır' diyor. Sonra İsrail'in katliamı başlayınca her olduğu gibi bu bayramını da bize zehir edince soluğu sosyal medyada alıyor. Yetmiyor; 'Ben bu işe karşıyım' deyip Filistin Konsolosluğu'na gidiyor. 5-10 gün sonrasını göremeyen bizim büyük hayal, hedef ve ideallerimizi, 2023, 2053 ve 2071'i nasıl görecek? 'Babam Mehmet Akif'in arkadaşıydı' diyor. Akif'in mezarını ziyaret ediyor; İstiklal Marşı ile Çanakkale şehitleri için yazılan müthiş şiiri karıştırabilecek kadar aynen İsveç çakısı gibi orada yüzü ortaya çıkıyor ve lastiği patlatıyor. Her halde Devlet Bahçeli onun yerine İstiklal Marşı'nı ve Çanakkale şiirini okuyuverir."

süleyman-soylu-aydin-hitap.jpg

"DEMİRTAŞ’INKİ KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ'IN HİKAYESİDİR"

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Çözüm süreci Erdoğan olmadan da devam eder" şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Soylu, "Selahattin Demirtaş şunu bilmiyor. Erdoğan, Türkiye'nin batısını, kuzeyini, güneyini ve doğusunu da ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği ve bölünmez bütünlüğü konusunda ikna etmiştir. Milletin itimadı Tayyip Erdoğan'dır. Milletin itimadı; güçlü bir siyasi lider, onun 785 bin kilometrekarede ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması hususunda herhangi bir taviz vermeyeceği, 'Bu kardeşliğe yönelik baldıran zehri dahi olsa içerim' sözünden aldığı kuvvet ve cesaretle bu ülkedeki 77 milyon insanın geleceğinedir. Demirtaş'ın yapmak istediği Kırmızı Başlıklı Kız'ın hikayesidir. Selahattin Demirtaş, çözüm sürecini efendilerinin talimatıyla boğazlamak istiyor" dedi.