BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,51
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Soylu'dan haysiyet davası

12 Eylül referandumunda "Evet" oyu vereceğini açıklamasından sonra ihracı gündeme gelen DP eski Genel Başkanı Soylu kızgın.

Abone ol

Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, referandumda ''Evet'' oyu kullanacağını açıklamasının ardından disiplin kuruluna sevk edilmesine tepki gösterdi. Soylu, ''12 Eylül'e kadar referandumda 'Evet' için çalışacağız, 13 Eylül gününden sonra bu kararı alanların karşısında haysiyet mücadelemizi başlatacağız'' dedi.

Soylu, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un, kendisini referandumda ''Evet'' oyu kullanacağını açıklaması nedeniyle disiplin kuruluna sevk etmesine yönelik ''disiplin fikrinin, zihniyete ahlaka ve davranışsal tutarlılığa bakılarak öğrenilmesi gerektiğini'' söyledi.

Partisinin fikri, ahlaki, zihniyet ve davranışsal tutarlığını takip ettiğini, bunun da ''Menderes zihniyeti'' olduğunu ifade eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Düşüncemiz milli irade fikridir. Demokrasi konusundaki tutarlılığıdır. Milletle birlikte olma ahlaklılığıdır. Esas disiplinini kaybedenler, bunları kaybedenlerdir.

Herkes bilsin ki, bu partinin son ışığı yanana kadar DP misyonu içerisindeyim. Ve yine herkes bilsin ki, bu mesele adliyeden dönecektir. Çünkü hukuk temelli değildir.

HAYSİYET MÜCADELESİ

Anlaşılan o dur ki parti yöneticisiyken gösterdiğimiz hoşgörü yanlış anlaşılmıştır. 12 Eylül'e kadar referandumda ''Evet'' için çalışacağız, 13 Eylül gününden sonra bu kararı alanların karşısında haysiyet mücadelemizi başlatacağız. Parti yönetimini demokratlar tekrar alana kadar da haysiyet mücadelemiz devam edecek.

HAYATIMIN EN HAYIRLI 'EVET'İ

Bütün Türkiye bu anayasa değişikliğine 'Hayır' dese bile ben 'Evet' diyeceğim. 12 Eylül'de kullanacağım 'Evet' hayatımın en onurlu oyu olacak.''