BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,55
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Soylu'dan Demirtaş'a ağır sözler!

Süleyman Soylu'dan Diyanet'i kapacağım diyen Demirtaş'a çok sert tepki: Selahattin efendi... Öyle kolay değil bu işler...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Demirtaş'a buradan laf söylediğim zaman Demirtaş oradan bana laf yetiştirmeye çalışıyor. O da Diyanet'i kapatacakmış. Gücü yeterse. Ben ona bir cevap vereyim de alsın ağzının payını, biz de senin Kandil'ini söndürürüz Selahattin efendi. Öyle kolay değil bu işler" dedi.

Türkiye'de güçlü bir iktidara ihtiyaç olduğunu ifade eden Soylu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, şunları kaydetti:

"6-7 Ekim olayları olduğu zaman güçsüz bir hükümet olsaydı oradaki vali konağından, hükümet binasından çıkamazdı. Oranın coğrafyasını iyi bilirim. Orada ne yaptıklarını bildiğim için de Demirtaş'a buradan laf söylediğim zaman Demirtaş oradan bana laf yetiştirmeye çalışıyor. O da Diyanet'i kapatacakmış. Gücü yeterse. Ben ona bir cevap vereyim de alsın ağzının payını, biz de senin Kandil'ini söndürürüz Selahattin efendi. Öyle kolay değil bu işler. Bu memleketin birliği, beraberliği ile istiklalinin nasıl oluştuğunu ve ülkede tek bir çakıl taşının kimseye verilemeyeceğini biz siyasetimizin birinci ilkesi olarak biliriz"

Soylu, vatandaşlardan AK Parti'ye güvenmelerini isteyerek sözlerini, "Bizden bir endişeniz olmasın. 13 yıldır ülkeyi nasıl bir noktaya getirmişsek 2023, 2071'de aynı şekilde yeni Türkiye'yi imar ve inşa edeceğiz" diyerek tamamladı.