BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Süleyman Soylu: Teröristler sıçan gibi kaçıyorlar

SAMSUN'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK ile mücadelede çarpıcı mesajlar verdi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta 60'ın üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyerek, ""Evlatlarımız şu anda Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde 30 operasyon yapıyor. Bizimkiler Gabar’da, Cudi’de, Lice kırsalında Mardin’de her yerde onları arıyorlar. Onlar da sıçan gibi kaçıyorlar, sıçan gibi. Biz kimin peşinde olduğumuzu biliyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da şehit ve gazi aileleri ile yemek programına katıldı.

SIÇAN GİBİ KAÇIYORLAR

Burada konuşma yapan Bakan Soylu, geçen hafta içerisinde 60'ın üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Bugün sabah KCK-PKK'dan kaçan 5 kişi daha teslim oldu. Merak etmeyin daha yeni başladık. Bu terör örgütlerine neler yapacağız, göreceksiniz. Evlatlarımız şu anda Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde 30 operasyon yapıyor. Bizimkiler Gabar’da, Cudi’de, Lice kırsalında Mardin’de her yerde onları arıyorlar. Onlar da sıçan gibi kaçıyorlar, sıçan gibi. Biz kimin peşinde olduğumuzu biliyoruz. O İnönü Stadı'nda o evlatlarımızın canına mal olan onları katledenleri orada bulacağız ve gereğini yerine getireceğiz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz" dedi. Konuşurken zaman zaman duygulanarak gözyaşlarını tutamayan Bakan Soylu şunları söyledi:

HADLERİ BİLDİRİLİYOR

"Bu terör belası ile yaşamak elbetteki bu ülkenin hiçbir ferdi için kabul edilebilir razı gelinebilir bir şey değildir. Ama sizlere şunu söylemek isterim; Türkiye terörle mücadelede çok önemli bir merhaleye yaklaşmıştır. Girilmez dedikleri bütün inlerine girilmiştir. Size sadece şunu söyleyeyim 5 Mart bu gün 14 Mart 9 gündür Lice'den Bingöl'e kadar bütün bölgelerin tamamında evlatlarımız orada teröriste haddini bildirmedikler. Tam 20 yıldır 21 yıldır girilmeyen yerlere girmektedirler."

Bakan Soylu ve Bakan Kılıç daha sonra Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Genç kürsü' isimli programa katıldı. Buradaki programa katılan gençlere hitaben konuşma yaptı.

BİZ BÜYÜK BİR MEDENİYETİZ

Bakan Soylu, "Biz büyük bir medeniyetiz. Biz bu büyük medeniyeti yarına taşımakla kararlıyız. 16 Nisan'daki referandum sadece bir anayasadaki 18 maddenin değişmesi ve hükümet sisteminin değişmesi ile ilgili bir süreç değildir. Bir medeniyetin ayağa kalkmasını engellmek isteyenler bir tarafta durmaktadırlar ve bir medeniyetin ayağa kalkmasını isteyip 21'inci asırdan 22'inci asırdan 23'üncü asırla birlikte bütün dünyaya işte bizim medeniyetimiz budur, zengin hür güçlü kudretli ve başı göğe değecek kadar onurlu duran ama manevi iklimini bozmayan atasını inancını kimliğini değerlerini toprağını unutmayan ve bu ülkenin ortaya koymuş olduğu bu medeniyet tarihinin hiçbir safhasını unutmayan bir Türkiye'yi dünya bugün kendisine bir tehdit olarak algılamaktadır. Ve bizim bu günkü mücadelemizde tamamen budur" dedi.